Galerii: kaitseväe välihaigla saabus varahommikul Virtsu sadamasse

Pärnu Postimees
Copy

Täna varahommikul sõitis ligikaudu 15 masinast koosnev kaitseväe välihaigla kolonn koos meditsiinilise personali ja toetusmeeskonnaga Virtsu sadama kaudu Saaremaale, et terviseameti palvel toetada Kuressaare haiglat koroonapatsientide ravil.

Kolonn sõitis kahes osas marsruudil Tartu–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare.

Välihaigla kerkib Kuressaare haigla territooriumile.

“Konteineritest ja telkidest koosnev välihaigla on ümber seadistatud selliselt, et oleks võimalik vastu võtta palju erakorralist ja intensiivravi vajavaid patsiente. Praegu saab välihaiglas ravida üldpalatites kuni 40 patsienti või intensiivravipalatites kuni 20 patsienti,” ütles kaitseväe peaarst kolonelleitnant Targo Lusti. Haiglakohtade kasutamise otsustab Kuressaare haigla vajaduse kohaselt.

Peale selle saadab kaitsevägi Kuressaarde 18-liikmelise tegevväelastest koosneva meditsiinimeeskonna, kuhu kuuluvad arst, õed ja parameedikud, ning ligikaudu 20-liikmelise 1. jalaväebrigaadi tegevväelastest ja ajateenijatest koosneva toetusmeeskonna, mis aitab haigla püstitamise ja logistilise teenindusega. Ülejäänud meditsiinipersonali lähetab Kuressaarde terviseamet.

Välihaigla plaanib tööd alustada homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles