Aiandites ei anna tööd pausi peale panna

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Ma olen igal kevadel kaks kuud kasvuhoones karantiinis,” ütleb lillehooajaks valmistuva Sillametsa aiandustalu perenaine Milvi Rand.
“Ma olen igal kevadel kaks kuud kasvuhoones karantiinis,” ütleb lillehooajaks valmistuva Sillametsa aiandustalu perenaine Milvi Rand. Foto: Mailiis Ollino

Aiandites käib kibekiire töö nagu ­kevade edenedes ikka: müügiks on sirgunud kannikese- ja võõrasemataimed, järge ootavad suvelilled ja Weissi aiandis valmib esimene tomatisaak. Aiandus­ettevõtjad teevad plaane ette pikalt, muretsevad selle järgi tarvikud, taimed, väetised, kuid tänavune hooaeg algab eriliselt.

“Meie plaanid on juba eelmise aasta jaanipäevast saadik tehtud, sest aiandus on pikk protsess. Kes seda teadis, et selline asi kaela kukub, nüüd on küsimus, kuidas aia­pidaja kauba kätte saab,” möönis Sillametsa aiandustalu perenaine Milvi Rand.

Pärnu linna Pootsi külla jääv Silla­metsa aiandustalu on pereettevõte, mille kolmes kasvuhoones õitsevad kannikesed. Võõrasemadki hakkavad õide puhkema ja ootavad kliente. Püsikutest kasvatab talu ette valgeid hostasid, valikut kõrrelisi stepirohust muulaheinani, petuuniaid, begooniaid, tukalilli, miisusabu. Tomati- ja kurgitaimed on ootel, kuni ilm soojeneb. Ettevõttel on müügipunktid Lihulas, Märjamaal ja Tõstamaal, mis nädala lõpus teeb esimesena ukse lahti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles