Koroonaviirus jõudis Halinga turvakodusse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Halinga hooldekodu pakub teenust 125 kliendile.
Halinga hooldekodu pakub teenust 125 kliendile. Foto: Urmas Luik

Põhja-Pärnumaa vallas Halinga turvakodu Wildenau hoones Libatses tuvastati kolmel kliendil ja Halinga mõisa hoones ühel töötajal COVID-19.

Halinga Turvakodu MTÜ juhatuse liikme Marika Rosensteini sõnutsi tehti koroonatest kõigile Wildenau maja asukatele, sest mõnel olid kerged haigussümptomid.

“Kolm testi on olnud positiivsed, aga kõigi testide tulemusi me veel ei tea,” ütles ta. Wildenau majas on 52 klienti.

COVID-19ga patsiendid isoleeriti ja nende tervislik seisund on Rosensteini jutu järgi stabiilne. “Neil pole mingeid kaebusi,” ütles ta. “Nad ei vaja praegu haiglaravi.”

Peale selle tehti koroonatest kõigile Halinga mõisa hoone töötajatele ja pisteliselt ühele Vahenurme hoone töötajale.

Neist testidest osutus positiivseks Halinga mõisa töötaja oma. “Temal ei olnud ühtegi sümptomit ja enesetunne oli hea,” lausus Rosenstein.

Kuidas viirus hooldekodusse jõudis, pole Rosensteini sõnade järgi teada.

“Oleme juba 9. märtsist karantiinis ja töötajad, kes varem majade vahel liikusid, on sellest ajast paiksed. Ainus inimene, kes kolme maja vahel liigub, on perenaine. Tema testi tulemus oli negatiivne,” kinnitas Rosenstein.

Rosenstein ütles, et Wildenau majas, kus tuvastati kolm nakatunut, käisid kaks neist õues maja ees pingil istumas, kuid kaugemale pole kliendid läinud.

Halinga turvakodu juhatuse liikme jutu järgi on Wildenau personal positiivsete testitulemuste järel šokeeritud, ent keegi pole töölt koju jäänud.

“Meil on väga tublid töötajad. Kõik teevad oma tööd edasi,” ütles Rosenstein.

Juhatuse liikme jutu järgi ootab kõiki kliente ja töötajaid nüüd laustestimine. “Loodetavasti tehakse see lähipäevade jooksul,” märkis ta.

Rosensteini sõnade järgi napib Halinga turvakodu majades isikukaitsevahendeid. “Kasutame kummikindaid ja ühekorramaske, aga neid on vähe,” ütles ta, lisades, et eile Hiinast Eestisse jõudnud isikukaitsevahendite saadetisest on neilegi lisa lubatud.

Halinga turvakodu pakub üldhooldusteenust 125 kliendile Põhja-Pärnumaa vallas kolmes hoones. Peale Wildenau maja on Halinga mõisas 25 ja Vahenurmes 37 klienti.

Põhja-Pärnumaa vallavalitsus asus otsima inimesi, kes on valmis esimesel võimalusel  hooldekodudesse appi minema.

Vallavalitsuse üleskutses otsitakse abilisi hooldekodu töötajatele mittespetsiifiliste tööde tegemisel ehk eakate söötmisel, riietamisel, ruumide koristamisel ja teistelgi töödel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles