Maanteeamet alustab täna piirkiiruse tõstmisega

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Tänavu saab 110kilomeetrise tunnikiirusega sõita 143 kilomeetril.
Tänavu saab 110kilomeetrise tunnikiirusega sõita 143 kilomeetril. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna, 6. aprillil teatas maanteeamet et alustab suurima lubatud piirkiiruse tõstmist eraldatud sõidusuundadega riigiteedel. Tänavu saab 110kilomeetrise tunnikiirusega sõita 143 kilomeetril ja 25 kilomeetril kerkib lubatud tunnikiirus 100 kilomeetrini.

Sel aastal tõstetakse suurimat lubatud piirkiirust neljarajalistel ja 2+1 eraldatud sõidusuundadega maanteedel, kaherajalistel teedel jääb see 90 kilomeetriks tunnis.

Võrreldes eelmise aastaga lisandub uue kohana Tallinna–Tartu maanteel Pikknurme–Puurmani neljakilomeetrine 2+1 lõik.

“Sarnaselt eelmise aastaga jääb liiklusohutuse kaalutlusel Tallinna–Narva maantee lühematel lõikudel Võerdla, Jõelähtme, Kuusalu, Liiapeksi ja Kukruse piirkonnas lubatud tunnikiiruseks 90 kilomeetrit,” ütles maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa pressiteate vahendusel.

Piirkiiruste kaart.
Piirkiiruste kaart. Foto: Maanteeamet

Kuna ilm võib aprillis olla veel heitlik, tuleb kindlasti jälgida ilma- ja teeolusid ning lähtuda sõidukiiruse valikul neist.

Piirkiiruse tõstmine on reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määrusega “Suurima lubatud sõidukiiruse suurendamise tingimused ja kord”. Piirkiirust tõstes peab maanteeamet arvestama veel üldist liiklusolukorda, riiklikult seatud eesmärke liiklusohutuse tagamiseks ja sõidukiiruse suurendamise vajadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles