Suvekoju kolides tuleb korraldada jäätmevedu

Pärnu Postimees
Copy
Maakoju elama asudes tuleb mõelda jäätmeveolegi.
Maakoju elama asudes tuleb mõelda jäätmeveolegi. Foto: Elmo Riig

Riigis kehtiva eriolukorra tõttu on paljud maakodu- või suvilaomanikud linnast maale kolinud. Tavaliselt suundutakse maale elama suvepuhkuste ajal, kuid tänavu on see tendets nihkunud märksa varasemaks.

Pärnu linnavalitsuse linnavara- ja heakorrateenistus tuletab maakodude omanikele meelde, et suvilas või maakodus elades tuleb sellel aadressil sõlmida jäätmeveolepingki, et kõik suvekodus tekkivad jäätmed jõuaksid käitlemiseks ette nähtud kohta. See kohustus kehtib ka juhul, kui inimene peatub suvekodus ajutiselt.

Leping tuleb uuesti sõlmida neilgi, kellele omavalitsus on andnud talvekuudeks korraldatud jäätmeveo lepingust vabastuse. Kui näiteks seni kehtis kinnistuomanikul vabastus 30. aprillini, siis nüüd, elades maakodus, tuleb leping taastada.

Jäätmeveolepinguid saab sõlmida AS Ragn-Sellsi veebilehel www.ragnsells.ee.

Küsimuste korral ja abi saamiseks tuleks helistada Ragn-Sellsi klienditoe telefonil 60 60 439 või võtta ühendust e-posti teel info@ragnsells.ee.

Et minimeerida nakkuse levikut jäätmete kaudu, tuleb koroonajäätmed muust prügist eemal hoida. Keskkonnaministeerium avaldas ministeeriumi kodulehel korduma kippuvad küsimused koos vastustega, mis aitavad tuua selgust jäätmekorralduses eriolukorra ajal.

Koroonaviiruse leviku mõjust prügiveole saab lugeda Ragn-Sellsi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles