Pärnu vähendab linna huvikoolides eriolukorra lõpuni õppetasu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu kunstide maja.
Pärnu kunstide maja. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus otsustas veerandi võrra vähendada enda hallatavates huvikoolides distantsõppel õpilaste õppetasu, soodustus kehtib eriolukorra lõpuni.

Linnavalitsuse teatel on huvikoolide hooned suletud, kuid koolid pakuvad distantsõpet. Kõik lapsevanemad olid 16.–31. märtsini õppetasust vabastatud. Kuna eriolukorra väljakuulutamise ajaks olid arved märtsi eest juba välja saadetud, tehakse tagasiarvestus.

Igaühele selline õpe ei sobi, sest tal ei pruugi olla kodus sobivaid tingimusi või ei ole lapsel peale üldhariduskooli e-õppe jaksu. Juhul kui lapsevanem on huvikoolile teatanud distantsõppest loobumisest, on ta eriolukorra lõpuni õppetasust vabastatud. Laps jääb huvikooli nimekirja edasi ja jätkab tavapärases vormis õpet olukorra normaliseerudes.

Distantsõppes osalevate huvikooli õpilaste õppetasu on 1. aprillist eriolukorra lõpuni 25 protsenti väiksem. “Otsus sündis huvikooli juhtide ettepanekul lastevanemate küsitluse tagasiside põhjal,” selgitas Pärnu abilinnapea Varje Tipp.

Õpperühm jätkab õpetaja juhendamisel ja tagasisidestamisel distantsõpet, kui seda soovib vähemalt pool grupi õpilaste vanematest. Distantsõpet pakutakse, et säilitada õppe järjepidevus ja lapse huvi ala vastu. Täpsemat infot saab koolidest.

Linn korraldab õppetööd üksnes linnavalitsuse hallatavates huvikoolides, erahuvikoolid langetavad otsuseid ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles