Terviseamet lubab puukide vastu vaktsineerida (3)

Lauri Mutso
Copy
Kui varem oli kaitsesüstimine peatatud, võib nüüdsest perearsti poole pöörduda puukentsefaliidi vaktsiini esimese või teise doosi saamiseks.
Kui varem oli kaitsesüstimine peatatud, võib nüüdsest perearsti poole pöörduda puukentsefaliidi vaktsiini esimese või teise doosi saamiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigis kehtiva eriolukorra tõttu tegelevad perearstid peale erakorralist sekkumist vajavate terviseprobleemide vaid alla-aastaste laste tervisekontrolli ja immuniseerimiskava täitmisega, muu plaaniline töö on peatunud. Samal ajal lähevad kevadel liikvele puugid, kes toovad kaasa ohu nakatuda puukentsefaliiti. Nii otsustas terviseamet lubada entsefaliidivastast kaitsepookimist.

Kevadiste soojade ilmadega hakkavad inimesed veetma rohkem aega looduses, eriti selleks, et pääseda välja pärast pikki päevi koduspüsimist. Nad jalutavad metsas, sõidavad suvilasse ja maakoju ja veedavad õues rohkem aega. See võib omakorda luua soodsad tingimused, et nakatuda puukentsefaliiti, koormates juba niigi pingelises olukorras meie riigi meditsiinisüsteemi.

Inimesed, kes vajavad puukentsefaliidi vaktsiini esimest või teist doosi, võivad pöörduda oma perearsti poole, kes vaktsineerib neid esimesel võimalusel.

Irina Filippova

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles