Külaselts ootab huvilisi vana koolimaja ellu äratama

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Lindi vana koolimaja on ehitatud 1927. aastal. 
Lindi vana koolimaja on ehitatud 1927. aastal. Foto: Henn Soodla

MTÜ Lindi Külaselts kutsub kohalikke vana koolihoone kasutuse suhtes kaasa rääkima ja ühtlasi otsib ettevõtlikke kogukonnaliikmeid, kes aitaksid majale elu sisse puhuda.  

Kaluriküla vana koolimaja ehitati 1927. aastal ja õppetöö käis selles majas 80 aastat. Kuni lõpuks hakkasid pitsitama tervisekaitsenõuded ja 2007. aastal koliti vast valminud Lindi lasteaeda-algkooli.

Pärast kooli sulgemist osaliselt elamispinnana kasutatud maja seisukord ei ole kiita ja otsustamist kiirustab takka lagunev katus.

Maja kuulub Pärnu linnale. Lindi külaseltsi juhatuse liikme Taavi Tambergi sõnutsi on nad pidanud Audru osavallaga läbirääkimisi, et külaselts hakkaks hoonet haldama. Selleks on tarvis aga kindlat äriplaani.

Eesmärk on leida lennukaid ideid ja ettevõtlikke kogukonnaliikmeid, kes näevad väärikas hoones potentsiaali ja soovivad külaelu rikastada.

Mitmesuguseid ideid on Tambergi sõnutsi juba tulnud, näiteks mõte teha sinna Lindi muuseum. “Asukoht on ju hea, miks mitte suvekohvik Tõstamaa maantee äärde püsti panna,” leidis külaseltsi eestvedaja.

“Põhiidee on ikkagi selles, et külaelu oleks huvitav, pinget pakkuv, inimestel oleks tegevust, ka majanduslikku tulu toovat. Oleme Pärnule suhteliselt lähedal, et külastajatel oleks põhjust tulla,” loetles Tamberg põhjusi, miks võiks see väärikas, paljudele kohalikele nostalgilise väärtusega hoone kasutust leida. Maja ei ole küll muinsuskaitse all, kuid on kindlasti väärt näide oma aja arhitektuuri kohta.

Küsitluse, kus oma mõtteid avaldada, leiab MTÜ Lindi Külaseltsi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles