Koduköögi hõrgutiste müüjad peavad end registreerima

Copy
Viimastel aastatel on moodi läinud aiakohvikute päevad, kus pakutakse koduköögis valminud roogi.
Viimastel aastatel on moodi läinud aiakohvikute päevad, kus pakutakse koduköögis valminud roogi. Foto: Merle Rallmann

Järjest enam ilmub ühismeedia kanalitesse teavitusi nagu “Mina kokkan, tulge ostma!”, kuid sageli ei olda kursis, et koduköögis toitu müügiks valmistades tuleb oma tegevusest teavitada veterinaar- ja toiduametit (VTA) ja järgida eeskirju.

Pärnumaal on koduköögis toiduvalmistajaid registreeritud 97, neist üks on end kirja pannud peale 1. märtsi 2020. Eriolukorra ajal pole ühtegi sellist toidukäitlejat Pärnumaal lisandunud.

VTA Lääne regiooni juhtivspetsialisti Tiina Pakkoneni jutu järgi tehakse uusi registreeringuid enamasti mais-juunis ja ameti meeldetuletus on kantud soovist teavitada koduseid toiduvalmistajaid varakult.

“Eelmisel aastal, kui meie järelevalve külastas suviseid välimüüke, polnud paljud toidumüüjad teavituskohustusest midagi kuulnud,” märkis Pakkonen.

Tagasi üles