Arenduskeskus rõhub kolkapatriotismile

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Karukäpa talu perenaine Reet Karukäpp on rajanud Kilksama külla kolme hektari suuruse mustasõstraistanduse ja valmistab marjadest suures sortimendis tooteid.
Karukäpa talu perenaine Reet Karukäpp on rajanud Kilksama külla kolme hektari suuruse mustasõstraistanduse ja valmistab marjadest suures sortimendis tooteid. Foto: Mailiis Ollino

Kriisiajal tuli maakonna väiketoot­jatele appi siht­asutus Pärnumaa Arenduskeskus (SAPA), mis koostas neid toetava veebilehe, kuhu on kogutud toidu- ja joogitootjate, aga ka muu kauba valmistajate info. Nädala alguses oli veebilehte “Eelistame pärnumaist” külastatud üle 15 000 korra.

“Kohe esimesel eriolukorra nädalal oli selge, et majanduses lähevad asjad keeruliseks ja mingil moel tuleb ka meil, maakondlikel arenduskeskustel, just kohalikele ettevõtetele toeks olla,” põhjendas algatust SAPA juhataja Erik Reinhold.

Hoogu andis üleriigiline veebiküsitlus kriisiabikeskus.ee keskkonnas, milles paluti ettevõtete hinnangut kriisi mõju kohta. Pärnu maakonnast vastas üle 200 firma ja selgus, et paljud väiketootjad on kaotanud kunded ja kauba müümisega tekib raskusi. Teisalt tegeles SAPA mullu “Pärnumaa maitsete” kampaania ajal maakonna toidutootjatega. Nendega kontakte uuendades koostasidki arenduskeskuse töötajad avaliku infovärava. Sellel on teave tootjatest, kes müüvad kaupa kas otse tootmiskohas või toimetavad selle soovitud paika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles