Pärnu nõuab tagasi ärajäänud üritusteks eraldatud toetusi (4)

Lauri Mutso
Copy
Pärnu taekwondo klubi pidi tagasi maksma 880 eurot.
Pärnu taekwondo klubi pidi tagasi maksma 880 eurot. Foto: Lilli Tölp

Pärnu linnavalitsus on asunud tagasi nõudma klubidele, seltsidele ja koolidele antud kultuuri- ja sporditoetusi, osalemaks üritustel, mis aga on ära jäänud või jäävad ära kehtiva eriolukorra tõttu. Eilse seisuga oli tagasimakse nõue esitatud seitsmele toetuse taotlejale ­kogusummas 3240 eurot. Praeguse seisuga on suurim ­tagasinõutav toetus 880 ja väikseim 240 eurot.

Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialisti Anu Villmanni selgituse kohaselt on linnavalitsus otsustanud, et tühistab toetussummad, mis on määratud eriolukorra tõttu ärajäävatele kultuuri-, spordi-, noorsoo- ja haridusprojektidele. Selle sammu tasakaalustuseks kavatseb linn eriolukorra lõppedes kuulutada välja uue taotlusvooru nendele korraldajatele, kelle üritus kavandatud ajal ära jäi. “Erakorraline taotlusvoor lubab korraldajatel viia oma ürituse hilisemal ajal siiski ellu, seda loomulikult juhul, kui see on mõistlik ja võimalik,” rääkis Villmann.

Otsusest on linnavalitsus teavitanud kõiki projektitoetuse saanud kultuuri- ja spordiürituste korraldajaid, kuid tagastusnõue on saadetud neile, kelle üritused olid plaanitud eriolukorra perioodile. “Eda­sised sammud, nii ürituste ­korraldamise tingimused kui tõenäosus, sõltuvad eelkõige valitsuse järgmistest otsustest,” ütles Villmann.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles