Pärnu asub piiranguid lõdvendama

Pärnu Postimees
Copy
Kontaktivaba raamatulaenutuse pakid keskraamatukogus.
Kontaktivaba raamatulaenutuse pakid keskraamatukogus. Foto: Krista Visas

Pärnu linnavalitsuse kriisikomisjon koostab linna eriolukorrast väljumise plaani, milles võetakse arvesse riigi eriolukorrast väljumise strateegiast tulenevaid nõudeid ja kohaldatakse kohalikke erisusi. Ulatuslikumat lõdvendust on oodata mai teisest poolest, kuid osa muudatusi hakkab kehtima kuu algusest.

Linnavalitsus arvestab väljavaatega, et riik võib piirangute lõdvendamise tingimusi ja tähtaegu muuta. Pärnu kriisikomisjon on teinud mitu ettepanekut ja otsust, mis jõustuvad laupäevast, 2. maist.

Laupäevast on lubatud avada muuseumide vabaõhuterritooriumid. 9. maist kavatseb uksed lahti teha Lavassaares asuv Eesti muuseumraudtee, avades laupäeviti ja pühapäeviti kuni kümneliikmelistele gruppidele õueala. Kinni tuleb pidada 2+2 reeglist ja desinfitseerida käsi.

Pärnu keskraamatukogu alustab esmaspäevast ettetellimisel raamatute kontaktivaba väljastamist, sama teevad Ranna ja Rääma harukogu. Seni oli see võimalik ainult korra nädalas.

Rääma raamatukogus saab esmaspäevast kasutada eelregistreerimisega internetiteenust. Arvutikasutaja broneerib aja kas meili või telefoni teel. Arvuti taha tohib jääda poole tunniks ja üksnes põhjendusega, et vaja on kasutada avalikke teenuseid. Pärast iga kasutajat desinfitseerib kohalik töötaja arvuti ja tuulutab ruumi. Arvutit on võimalik korraga kasutada ühel inimesel.

Kontaktivaba teenindust osutavad samuti Audru, Tõstamaa ja Paikuse raamatukogu. Raamatud tuleb meili või telefoni teel ette tellida. Ohutusnõudeid järgides saab nendeski raamatukogudes kasutada internetiteenust.

Üldhariduskoolide õpilastele viiakse soe toit koju 15. maini. Praegu pakutakse sooja lõunat ligemale 400-le Pärnu linna ja osavaldade õpilasele, esmaspäevast hakati seda tegema Tõstamaalgi.

Koolid jäävad distantsõppele pärast 15. maidki, kuid 18. maist on osal õpilasrühmadel lubatud koolis käia teatavate piirangutega.

Lasteaedades rakendatakse jätkuvalt turvameetmeid: rühmad on rühmade või plokkide kaupa eraldatud, töötajate läbikäimine piiratud, ühiskasutatavates kohtades (saalid, õueala) tuleb rühmad hoida eraldi, personal kasutab isikukaitsevahendeid, pidades kinni lisahügieenireeglitest. Võimalusel hoitakse ühes rühmas kuni kümmet last. Vastu võetakse ainult terveid lapsi, töötajatel on õigus hommikul laste tervist kontrollida ja haigusnähtudega mudilased koju tagasi saata.

Huvikoolid jätkavad distantsõppel, kuid sellest laupäevast on lubatud huvitegevus ja treeningud vabas õhus tingimusel, et välistatakse füüsiline kontakt, järgitakse 2+2 reeglit ja gruppi kuulub kuni kümme inimest.

Linnavalitsuse hoone, osavallakeskused, koolid, kultuuriasutused (välja arvatud raamatukogud) ja sotsiaalasutused jäävad külastajatele esialgu 18. maini suletuks.

Leppides enne vastuvõtjaga kokku, on 4. maist lubatud linnavalitsust ja osavallakeskusi külastada, kuid kohtuda tuleb piiratud kontaktalas ja isikukaitsevahendeid kasutades. Ühtegi rahvakogunemist ei tohi ruumides korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles