Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1541 COVID-19 haigust põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kaks ehk 0,1 protsenti osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus üks positiivne testitulemus Tallinnas ja Pärnumaal.
Ööpäevaga lisandus koroonaviiruse positiivseid kaks, neist üks Pärnumaal
Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 67 inimest, neist neli on juhitaval hingamisel. Pärnu haiglas on ravil 19 koroonaviirusega nakatunut.
Pärnu haiglast on koju saadetud 17 tervenenud patsienti, tänaseks on kogu Eestis haiglast koju läinud 257 inimest ja lõpetatud on 264 haigusjuhtumit.
Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Koroonaviirus on riigis nõudnud 55 inimese elu.
Eestis on tehtud 58 955 esmast testi, nendest 1713 ehk 2,9 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.
Eriolukorraga seotud teave
12. märtsil välja kuulutatud eriolukord koroonaviiruse leviku piiramiseks kestab Eestis 17. maini. Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ja teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.
Kaubanduskeskustes võib 11. maist avada müügi- ja teenindussaalid ning toitlustusasutused juhul, kui seal tagatakse desinfitseerimisvahendite olemasolu ja peetakse kinni 2+2 reeglist. Reeglid kehtivad ka kaubanduskeskuste üldruumides ning kõigis teistes teenindussaalides ja toitlustusasutustes väljaspool kaubanduskeskusi.
Kui seni võisid kaubakeskustes lahti olla vaid teatud kaupa ja teenuseid pakkuvad ettevõtted, näiteks toidupoed ja apteegid, tohib järgmisest nädalast keskustes hügieenireegleid järgides avada teisedki poed ja teenindusasutused, näiteks lemmikloomapoed, jalatsi- ja kellaparandused ning juuksuri- ja ilusalongid.
Kaubanduskeskuste toitlustusasutustes, kus seni toimus üksnes toidu kaasamüük, võib 11. maist toitu pakkuda kohapeal söömiseks. Toitlustusasutustes tuleb järgida 2+2 reeglit ja paigutada söögilauad nii, et oleks tagatud laudade vahemaa kaks meetrit ja lauas saab istuda kuni kaks inimest (välja arvatud pered). Soovitatav on, et toitlustusasutustes oleks korraldatud teenindamine vaid lauas, vähendamaks klientide kokkupuuteid eri teenindajate ja külastajatega.
Kehtima jääb piirang lõpetada kohapeal söömine kella 22ks, et vältida restoranides, kohvikutes ja baarides inimeste õhtust kogunemist.