Paikuse põhikool vahetab nime ja alustab huviharidusega, huvikool suletakse

Pärnu Postimees
Copy
Paikuse põhikool on üks suuremaid riigi maapõhikoole, tänase otsusega hakkab haridustempel uue kooliaasta algusest andma huviharidustki.
Paikuse põhikool on üks suuremaid riigi maapõhikoole, tänase otsusega hakkab haridustempel uue kooliaasta algusest andma huviharidustki. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu otsustas lõpetada 1. septembrist Paikuse huvikooli tegevuse, nimetada Paikuse põhikool Paikuse kooliks ja alustada seal üldhariduse kõrval huvihariduse andmist.

Praegu tegusevad Paikusel samas hoones 592 õpilasega Paikuse põhikool ja 178 õpilasega huvikool. Koolid on ühiselt osalenud mitmes projektis, jagavad õppevahendeid ja õpetajaid ning samu ruume kasutab hommikuti põhikool ja lõunast huvikool.

“Koolides annavad tunde suuresti samad õpetajad. Asutuste haldamine on ühine, kuid kahe eraldi eelarve tõttu on halduskulusid jagada keeruline ja tülikas,” sedastas linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Kuna seadused ei võimalda kaht eri liiki asutust liita, tuli ühe asutuse tegevus lõpetada. Kõik huvikooli funktsioonid ja ülesanded võtab 1. septembrist üle samas majas tegutsev Paikuse põhikool, mis nimetati ümber Paikuse kooliks, millest saab senise põhikooli õigusjärglane.

Huviharidust hakatakse Paikuse koolis Roosaare teatel andma vähemalt samas mahus ja kvaliteediga nagu senises huvikoolis. Paikuse huvikooli direktor jätkab tööd Paikuse koolis huvihariduse õppejuhina.

Kahe kooli ühendamise on heaks kiitnud nii Paikuse huvikooli kui Paikuse põhikooli hoolekogu ja Paikuse osavallakogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles