Kriisitoetust Pärnus linnaosakeskustena tegutsevatele vabaühendustele ei jagu

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Jaanuaris iga-aastasel Raeküla Vanakooli keskuse nääripeol olid saalis pikad lauad ja rohkelt rahvast. Märtsi keskpaigast lõpetas eriolukord peod ja sulges keskuse 18. maini.
Jaanuaris iga-aastasel Raeküla Vanakooli keskuse nääripeol olid saalis pikad lauad ja rohkelt rahvast. Märtsi keskpaigast lõpetas eriolukord peod ja sulges keskuse 18. maini. Foto: Mikko Selg

Pärnu linnas kultuuri edendavad mitte­tulundusühingud ehk linnaosakeskused koos linnavalitsusega kinnitavad, et ühingud ei kvalifitseeru peale töötukassa palgameetme ühelegi kriisitoetusele, kultuuri- ja siseministeerium lükkavad väite ümber.

Kuigi mittetulundusühingul üldiselt on võimalus taotleda eri kriisi­toetusi, siis linnaosakeskusena tegutsevad ja hooneid haldavad multifunktsionaalsed MTÜd ei sobitu ühegi pakutava meetme alla. “Õnneks on meil olemas linna tugi ehk linn maksab meile tegevustoetusi ja õnneks saime vahetult enne kriisi esimese poolaasta toetuse kätte,” avaldab Nooruse maja direktor Uudo Laane. Juriidiliselt haldab maja MTÜ Rääma Noorte Ühing Noorus. Teisalt ei saa vabaühendused vaid tegevustoetuse peal sõita ja eluspüsimiseks tuleb ­“päris kenasti juurde teenida”, märgib Laane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles