Meelis Kukk naaseb abilinnapea kohale

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Enne volikogu esimeheks valimist 11. märtsil töötas Meelis Kukk Pärnu linnavalitsuses samuti rahanduse abilinnapeana.
Enne volikogu esimeheks valimist 11. märtsil töötas Meelis Kukk Pärnu linnavalitsuses samuti rahanduse abilinnapeana. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu nimetas täna rahanduse abilinnapeaks Meelis Kuke, kes asub taas ametisse juuni algusest.

Kukk, kes varem kuulus Isamaa erakonda, ent astus sealt 12. märtsil välja ega ole praegu ühegi erakonna või valimisliiduga liitunud, hakkab linnavalitsuses taas vastutama eelarve, laenupoliitika, investeeringute finantseerimise, raamatupidamise korraldamise, riigihangete ja linnavara strateegilise juhtimise eest. Ülejäänud abilinnapead on Rainer Aavik (valimisliit Pärnu Ühendab), Varje Tipp (Keskerakond) ja Mart Järvik (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond).

Mitu kuud sai linn aga rahanduse abillinnapeata hakkama. Kas üldse on mõjuvat põhjust, et Pärnul peaks olema neli abilinnapead? Nii küsis reformierakondlasest opositsioonivolinik Irina Talviste, kes tahtis teada, kas linn võiks siit kokku hoida.

Linnapea Romek Kosenkranius selgitas aga, et volikogu on linnavalitsuse struktuuri varem ära otsustanud. Tema sõnade kohaselt on eelarve suhtes vaja selgust ja tegutsemist ning on mõistlik suunata Kukk tööle, mida ta pikka aega hästi teinud on. 

Enne volikogu esimeheks valimist 11. märtsil töötas Kukk linnavalitsuses samuti rahanduse abilinnapeana, kuid loobus sellest. Kukk hoidis sellise tegutsemisega ära võimupöörde ja linnapea Romek Kosenkraniuse umbusaldamise. Nimelt esitasid 20 linnavolinikku, sealhulgas toonase koalitsiooniliikme Isamaa liikmed, veebruari lõpus linnapeale umbusaldusavalduse.

Samuti kunagine Isamaa liige, nüüdseks erakonnast lahkunud Kukk aga astus toona abimeeri kohalt tagasi volikokku ja hääletas umbusaldamise vastu. Selle vangerduse toel loodi praegune valimisliidu Pärnu Ühendab, Keskerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna koalitsioon. Kuke naasmisel abimeeri kohale saab tema asendusliikmena koha volikogus Ago Kalmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles