Ekspert: Hispaania asemel puhatakse Eestis

Karl Hütt
, reporter
Copy
Langus võib mõjutada enim just laenurahaga ostetud vanemaid tüüpkortereid, sest nende turul valitseb tihedaim konkurents ehk kõrvalmajast võib leida samaväärse, aga soodsama korteri.
Langus võib mõjutada enim just laenurahaga ostetud vanemaid tüüpkortereid, sest nende turul valitseb tihedaim konkurents ehk kõrvalmajast võib leida samaväärse, aga soodsama korteri. Foto: Mailiis Ollino

Koroonaviirusest tin­gitud muutused on juba mõju avaldanud kinnisvaraturulegi: tehinguid on võrreldes eelmise aastaga tehtud vähem ja lühiajalise üürimise asemel soovitakse kortereid anda pikaajalisele rendile. Ometi pole suurt hinnalangust veel toimunud.

Tõnisson Kinnisvara maakler Priit Blande rääkis, et võrreldes eelmise aasta aprilliga oli sel aastal tehinguid jämedalt öeldes poole vähem. “Arvestades olukorda, milles me oleme rii­gina olnud, on see minu arvates isegi positiivne tulemus,” lausus ta.

Blande väitel ei saa aga ühe kuu tulemuste põhjal teha pikaajalisi järeldusi. “On tehinguid, kus hinnad ei ole langenud, ja neid, kus on toimunud kauplemine umbes viie protsendi ulatuses,” tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles