Pärnus elanud Moskva luuletajale avati Lastepargis pink

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Vene poeet ja tõlkija David Samoilov elas Pärnus pea 15 aastat.
Vene poeet ja tõlkija David Samoilov elas Pärnus pea 15 aastat. Foto: Mailiis Ollino

Suvepealinnas 15 aastat elanud Moskva luuletaja David Samoilovi auks avati üleeile, poeedi 100. sünniaastapäeval Pärnu Lastepargis nimeline pink. Pidupäeva vedas eest Pärnumaa vähemusrahvuste liit Raduga. Kollektsionäär Henno Sepp andis tähtpäeva puhul välja erimargidki.

1920. aastal Moskvas sündinud Vene luuletaja ja tõlkija David Samoilov elas Pärnus aastatel 1976–1990, veetes siin oma viimased aastad. Ta on maetud Metsakalmistule.

Suvepealinna pages kirjanik Moskva kiire elutempo ja intensiivse seltsielu eest. Poeg Aleksandr Davõdov märkis 2015. aasta oktoobris Pärnu keskraamatukogus isa auks korraldatud seminaril-raamatuesitlusel, et kirjanik nautis Pärnu aega: ta kirjutas palju, ka suvepealinnast, ja oli õnnelik. “Arvan, et rahulik elu Pärnus andis isale vähemalt viis eluaastat juurde,” ütles poeg.

Tõlkijanagi tegutsenud Samoilovi sulest jõudsid vene keelde meie luuletajate Lydia Koidula, Debora Vaarandi, Jaan Krossi, Ellen Niidu, Karl Eduard Söödi, Ralf Parve ja Paul-Eerik Rummo värsiread.

Viis aastat tagasi asetati moskvalase Pärnu Toominga tänava kodule mälestustahvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles