Kilingi-Nõmme sissesõiduteelt varastati öösel viis suurt lillekasti

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Eelmise nädala lõpul ja selle alguses Kilingi-Nõmme Pärnu- poolse sissesõidutee äärde puitkastidesse istutatud suvelilled langesid täna öösel varaste saagiks.
Eelmise nädala lõpul ja selle alguses Kilingi-Nõmme Pärnu- poolse sissesõidutee äärde puitkastidesse istutatud suvelilled langesid täna öösel varaste saagiks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna öösel tegutsesid Saarde vallas Kilingi-Nõmme Pärnu-poolsel sissesõiduteel vargad, kes viisid minema viis kärjekujulist puidust lillekasti ühes seal õitsevate võõrasemade, begooniate ja tiiviklilledega.

Vallavanem Eiko Tammisti sõnutsi on ööpimeduse katte all ära viidud õite ja lillekastide väärtus ligemale 500 eurot ja vargusest on teada antud politseilegi.

Vallavanema jutu järgi ei tegutsenud võõraste lillede himustaja ilmselt üksi, sest viiest lillekastist kolm suuremat on nii rasked, et üksi neid tõsta ei jõua. Samuti pidi varastel olema transpordivahend, millega kaste sõidutada.

Tammisti kinnitusel jääb vallakeskusesse viiv teeots turvakaamerate vaatevälja, kuid salvestisi pole jõutud veel üle vaadata. Seega pole teada, mis kellaajal lillekastid jalad alla võtsid või kas pikanäpumehed üldse pildile jäid.

Kui keegi varguse kohta midagi teab, võiks kirjutada vallavalitsuse e-posti aadressil info@saarde.ee või anda teada piirkonnapolitseinik Kairi Õilsalule telefonil 5309 3024 või meilil kairi.oilsalu@politsei.ee.

„Kui lillede äraviijal südametunnistus ärkab, võib lilled tagasi tuua sinna, kust ta need võttis,” lisas Tammist.

Kilingi-Nõmme sissesõiduteid kaunistavad lilled muretses vald Pärnu- ja Valgamaa aianditest. Tammist märkis, et lillekastidesse istutatud begooniad on sellised, mida siin kandis palju ei kasvatata ja kui kellegi peenrasse peaks ilmuma tavalisest veidi suuremad begooniad ja võõrasemad, on alust kahtlustada, et need pärinevad Kilingi-Nõmmest varastatud lillekastidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles