Lääne prefekt Kaido Kõplas: Tulistaja joove polnud suur (10)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Oma ohvrite pihta tulistas mõrtsukas erinevas asukohas, Žiguli roolis olnud kuulitabamuse saanud mees suutis masinaga sõita 800 meetrit mootorratturi hukkumispaigani, kus oli juba politsei ja kiirabi.
Oma ohvrite pihta tulistas mõrtsukas erinevas asukohas, Žiguli roolis olnud kuulitabamuse saanud mees suutis masinaga sõita 800 meetrit mootorratturi hukkumispaigani, kus oli juba politsei ja kiirabi. Foto: Lilli Tölp

Lihula tulistaja Mikk Tarraste ülekuulamisel öeldut katab mõistagi saladus­linik, kuid väide­tavalt on laskja motiivgi ebaselge, sealhulgas politseile. Seda enam, et Tarraste avas tule pahaaimamatult kulgenud pere autole peaaegu pool tundi pärast seda, kui ta oli 800 meetri kaugusel tapnud end jälitanud mootorratturi.

Niisamuti ei saanud Lääne prefekt Kaido Kõplas avaldada, kas Tarraste väljendas kahetsust. Küll on teada näiteks see, et Tarraste joove polnud ajal, kui politseinikud ta kinni nabisid, ise­äranis suur.

Positiivne on see, et haavata saanud kolme- ja viieaastane laps paranevad ja nende elu ei tohiks enam ohus olla.

Olete öelnud, et tulis­taja motiivist ülekuulamisel sotti ei saadud, kuid midagi ta ju ikkagi lausus?

Ta rääkis küll, aga neid ütlusi ei saa avalikustada. Ütlen aga seda, et motiiv – miks ta seda tegi – on arusaamatu. Nüüd hakkame ­tema juttu kontrollima ja räägitut faktidega seostama.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles