Tori hobusekasvanduses kavatsetakse kulutada miljoneid

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Tallikompleksi üks hooneid saab tänavu renoveeritud, teine taastati 2017. aasta põlengust, nüüd on ehitusjärg ülejäänud nelja aja­loolise talli käes.
Tallikompleksi üks hooneid saab tänavu renoveeritud, teine taastati 2017. aasta põlengust, nüüd on ehitusjärg ülejäänud nelja aja­loolise talli käes. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeval algab Tori hobusekasvanduse ajaloo­lises tallikompleksis üle aegade suurim ennistustööde tsükkel, mille kogumaksumus ulatub kolme miljoni euroni, tulevikus enamgi.

Samal ajal kui ühte Tori tallidest juba renoveeritakse ja üks on uuesti üles ehitatud 2017. aasta põlengust, lisanduvad neile tulevast nädalast neli remonti minevat talli ja üks kõrvalhoonetest. Ühtlasi rajatakse kompleksis uued tehnovõrgud. Seda tehakse siiski nii, et hobustele jääb alati ulualune, kas siis veel renoveerimata või juba uuendatud tallides.

Ehitama hakkab riigihanke võitnud Silindia Ehitus OÜ, mis ühtlasi viib kolm hoonet üle maaküttele ja renoveerib kasvanduse fassaadi – ajaloolised väravad ja müüri, samuti hobuste jooksuaedade piirded. Üllatusena tuleb kompleksi laste mänguväljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles