Saarde volinikud hääletasid liivakarjääride kaevandamise ja uuringute poolt

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Liivakarjäär. Pilt on illustratiivne.
Liivakarjäär. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Saarde valla rahvaesindajad pidasid eile aru 14 küsimuse üle, sealhulgas anti teada arvamus kolme liivakarjääri kohta.

Saarde volinikud otsustasid eilsel istungil muu hulgas Kauoja teise liivakarjääri kaevandamisloa ning Kauoja kolmanda ja Tõitoja teise uuringuruumi geoloogilise ­uuringu loa andmise üle.

Kauoja teise liivakarjääri kaevandamisluba Lodja külas taotles OÜ Teesiht ning mäe­eraldis ja selle teenindusmaa pindala on 13 hektarit. Geoloogilise uuringu tegi OÜ Maavarauuringud, hinnanguline ehitus- ja täiteliiva varu on 382 000 kuupmeetrit. Liiva kasu­tatakse ehituses ja tee-ehituses ning kaevandatud alast kujuneb tehisveekogu. Kaevandamisloa andmise poolt olid kõik 14 kohal olnud volinikku.

Kauoja kolmas uuringuruum jääb samuti Lodja külla riigimaale. Geoloogilise uuringu loa taotluse esitas AS TREV-2 Grupp, et selgitada liiva­ kui maavara levik ja kasuliku kihi paksus 27 hektaril. Ka selle loa andmise poolt olid rahvaesindajad ühel häälel.

TREV-2 Grupp soovis saardelaste esindajate arvamust ka Tõitoja teise uuringuruumi geoloogilise uuringu taotluse kohta. Uuritav ligemale 16hektarine ala jääb Kalda külla ja eesmärk on selgitada liiva kui maavara levik, kasu­liku kihi paksus, omadused ja kaevandamistingimused, hindamaks maavara aktiivset tarbevaru. Selles hääletuses jäi üks vallavolinik erapooletuks, 13 häälega otsustati aga seegi luba väljastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles