Päästeamet saadab rahva ohtlikke ujumiskohti jahtima

PP
Copy
Ohtlikeks ujumiskohtadeks võivad osutuda näiteks kodude läheduses asuvad tiigid, veega täitunud kraavid, katmata kaevud, katkised purded.
Ohtlikeks ujumiskohtadeks võivad osutuda näiteks kodude läheduses asuvad tiigid, veega täitunud kraavid, katmata kaevud, katkised purded. Foto: Urmas Luik

Päästeamet korraldab veeohutusteemalise fotojahi ning kutsub kõiki huvilisi saatma fotosid ja lugusid ohtlikest kohtadest, kus võivad juhtuda veeõnnetused või halvemal juhul uppumissurmad.

“Fotojahi teema on veega seotud ohtude märkamine ja seeläbi õnnetuste ennetamine. Ohtlikud kohad on näiteks kodude läheduses asuvad tiigid, ujumiskohad, veega täitunud kraavid, katmata kaevud, katkised purded. Samuti tasub tähelepanu pöörata kõikidele teistele veekogudele nagu järved, jõed, rabalaukad ja muud paigad, mis halbade asjaolude kokkusattumisel võivad osutuda saatuslikuks,” selgitas Põhja päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Reili Kull. “Foto juurde ootame selgitavat teksti sellest, kuidas ohtliku koha märkamiseni jõuti, miks see on märkamist ja jäädvustamist vajav ning mis on veekogu puhul ohtlik.”

Pildile püütud eriti ohtlike olukordade puhul reageerib piirkondlik ennetusbüroo ja püüab koos koostööpartneritega leida viisi ohuolukorda lahendada.

Fotojahil on oodatud kaasa lööma igas vanuses pildistamishuvilised. Tööd peavad olema tehtud Eestis. Pildid ja kohad ei tohi olla lavastatud, samuti ei tohi fotodel olla äratuntavaid inimesi.

Augustiks ametile saadetud töödest koostatakse rändnäitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles