Sindi silla sulgemine muudab bussiliiklust

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
25. juunist muutub bussi number 39 Pärnu–Tammiste–Urge–Sindi sõiduplaan.
25. juunist muutub bussi number 39 Pärnu–Tammiste–Urge–Sindi sõiduplaan. Foto: Urmas Luik

Sindi sild suletakse 25. juunil kogu liikluseks, kaasa arvatud ühistranspordile: bussidega 39, 91-1, 91-2 ja 94-2 sõitjatel tuleb arvestada graafiku muudatustega. Silda saavad ületada vaid jalakäijad ja jalgratturid ning seisakud võivad kesta kuni kümme minutit. Osal bussisõitjatelgi tuleb sild ületada omal jalal.

Sõidukid suunatakse 30. augustini ümber Pärnu–Rakvere–Sõmeru ja Pärnu–Tori maantee kaudu.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistiku Toomas Taltsi sõnul pole nimetatud liinide bussides suvel palju sõitjaid. “Sinti kooli käinud lastel on suvevaheaeg,” ütles Talts ja lisas, et üle jõe Sinti tööle käijatel tuleb nüüd silda jalgsi ületada ja istuda seal vajaduse korral number 40 bussile.

Liinil 39 Pärnu–Tammiste–Urge–Sindi sõidab buss Pulli tee peatuseni ja pöörab seal ristmikul ümber. Üle jõe pääseb jalgsi. Sindis Pärnu maantee ja Silla tänava ristmikul asub ajutine bussipeatus, kust saab number 40 bussiga Sindis edasi liikuda.

Liinil 91-2 Kaansoo–Suurejõe–Vändra–Pärnu (Suurejõelt kell 13.55) sõidab buss sel ajal Pärnu bussijaamani Paikuse ja Riia maantee kaudu. Peatused Sindis ja kuni Pärnuni on Tammeoja, Viira, ajutine peatus Silla tänava ristis, Sindi, Paikuse alev, Veekeskuse, Reiu mets, Raeküla, Papiniidu, Tammsaare, Liiva, Pärnu.

Liini 92-1 buss Vändra–Vihtra–Tori–Pärnu (Vändrast kell 6) sõidab sel ajal Paikuse kaudu ja Papiniidust üle silla, et läbida ka Haigla peatust (25. juuni hommikul sõidab veel tavamarsruudil). Peatused Sindis ja kuni Pärnuni on Tammeoja, Viira, ajutine peatus Silla tänava ristis, Sindi, Paikuse alev, Veekeskuse, Reiu mets, Raeküla, Papiniidu, Haigla, Männi, Pärnu.

Vändra–Vihtra–Jõesuu piirkonnast Urge-Tammiste piirkonda sõitmiseks saab tööpäevadel liinibussilt number 92-1 (Toris kell 6.50) Toris ümber istuda liinibussile 94-2 Vändra–Tori–Urge–Pärnu (Torist kell 7.05).

Vanemlogistik märkis, et kõikidesse peatustesse, mida nimetatud bussid läbivad, on paigutatud infotahvel muudatuste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles