Mootorsõidukitele suletud Supeluse tänav rõõmustab linnarahvast (2)

Johanna Roos
, suvereporter
Copy
Pärnakad on Supeluse tänava sulgemise üle õnnelikud.
Pärnakad on Supeluse tänava sulgemise üle õnnelikud. Foto: Lilli Tölp

Kalendrisuve esimesel päeval, 21. juunil tõsteti Pärnu Supeluse tänava otsa lillekastid ja keelumärgid: uulits suleti mootorsõidukitele. Tammsaare puiesteeni ulatuv autovaba ala tekitab linnarahvas elevust: lõpuks on mootorimüra ja tümpsmuusikast mürtsuvad autod asendunud suveidülliga.

Abilinnapea Rainer Aaviku sõnutsi on positiivset tagasisidet tulnud nii kohalikelt elanikelt, ettevõtjatelt kui jalakäijatelt-jalgratturitelt ning kuigi muudatus nõuab harjumisaega, on kohalikud olukorra kiiresti omaks võtnud. “Linnavalitsus on nüüdseks juba aastaid kergliiklust teadlikult edendanud ja praegu kinnitavad nii uuringud kui mõõtmised, et nii linnaelanikud kui külalised hindavad seda väga,” avaldab Aavik. Pealegi meelitab rannailm inimesi Supeluse kaudu jalgrattaga sõitma, randa jalutama või tänavakohvikutesse aega veetma.

Poisi Eine kohviku omanik Edgar Maier kinnitab, et kõik ta sõbrad-tuttavad on kahe käega tänava sulgemise poolt. Seda, kas viimastel päevadel on inimesi Supelusse meelitanud suvekuumus, jaanipäev, suletud promenaad või kõik kolm kokku, ei oska ta öelda, küll jätkub tänaval suvenautlejaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles