Kolledžisse astujate arv püsib kaljukindel

Copy
Tartu ülikooli Pärnu kolledž võtab sisseastujaid vastu vanaviisi.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž võtab sisseastujaid vastu vanaviisi. Foto: Urmas Luik

Gümnaasiumi lõputunnistus käes, suur pastakavaru tühjaks kirjutatud, lilled süles ja nägu naerul – mis edasi? Ees seisab valik: kas minna ülikooli või ei? Koroonakarantiin on toonud palju stressi, sisseastumiskatsed algavad kohe-kohe. Kuidas toimub tänavu sisseastumine Tartu ülikooli Pärnu kolledžisse ja kui palju on avaldusi esitatud?

Hea uudis on, et riigieksamite tulemusi kolledžisse pürgides ei arvestata. Ettevõtluse ja projektijuhtimise ning turismi- ja hotelliettevõtluse erialal on vajalik sooritada katse ning sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni korralduse eriala puhul läbida vestlus, mis määrab kooli pääsemise.

Katse sooritamiseks ei ole aga vaja logida veebivõrgustikku – see toimub ettenähtud kuupäeval kirjalikult ja on jagunenud Tartus kahele ja Tallinnas neljale kellaajale. Pärnus toimuvad katsed aga lausa kahel päeval. Nii saab testitegijad terviseameti soovitusi järgides hajutatult ruumidesse jaotada. Kolledži õppekorralduse peaspetsialist Urve Tammann rõhutab, et nad hoiavad kirjalikku sisseastumiseksamit au sees ja viirusest hoolimata isegi ei mõtle virtuaalsetele variantidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles