Muinsuskaitsealal asuva hoone korrastamiseks võib kuni pool miljonit eurot toetust saada

Pärnu Postimees
Copy
Taotlusvooru valitud üheksas sihtlinnas elanikkond kahaneb ja väärtuslikud majad jäävad seetõttu tühjaks.
Taotlusvooru valitud üheksas sihtlinnas elanikkond kahaneb ja väärtuslikud majad jäävad seetõttu tühjaks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus, Lihulas ja veel seitsmes Eesti linnas, mille elanikkond kahaneb ning linna südames asuvad väärtuslikud vanalinna majad jäävad seetõttu tühjaks, saab tänasest novembri lõpuni küsida toetust muinsuskaitsealadel asuvate hoonete restaureerimiseks ja avalikku kasutusse võtmisega seotud tegevuseks.

Hoone peab asuma Pärnu. Lihula, Haapsalu, Kuressaare, Paide, Rakvere, Viljandi, Valga või Võru linna muinsuskaitsealal. Taotlusvooru maht kokku on ligemale 2,9 miljonit eurot. Toetuse vähim summa projekti kohta on 200 000 ja suurim 500 000 eurot.

“Eesti väikelinnad on omanäolised ja pakuvad mõnusat elukeskkonda. Kui toome vanalinna rohkem avalikke funktsioone ja korrastame tühje või alakasutatud hooneid, mõjub see ergutavalt kogu linnasüdamele. Tahame selle toetusega näidata, et kohalik areng võib põhineda kultuuripärandil,” ütles kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Merilin Piipuu.

Kristin Eliassen Norra kultuuripärandi ametist väljendas heameelt, et Norra saab pakkuda programmis “Kohalik areng ja vaesuse vähendamine” rahastuse kõrval teadmisigi.

“Oleme selles programmis aktiivne partner ja ootame pikisilmi kahepoolsete suhete loomist Eesti partneritega,” ütles Eliassen.

Taotlusi saab esitada riigi tugiteenuste keskusele e-toetuste keskkonna kaudu. Taotlema on oodatud Eestis juriidilise isikuna registreeritud avaliku ja erasektori asutused ja valitsusvälised organisatsioonid ning Eestis tegutsevad valitsusvahelised organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles