Pärnuski saab tuvastada koroonaviiruse antikehi

Pärnu Postimees
Copy
Näpuverest tehtav kiirtest
Näpuverest tehtav kiirtest Foto: Sander Ilvest / Postimees

Pärnus Maksimarketi Südameapteegis saab teha koroonaviiruse antikehade kiirtesti.

Confido meditsiinikeskus ja Südameapteek alustasid juunis SARS-CoV-2 antikehade kiirtestidega, sest see võimaldab tuvastada, kas inimene on uue koroonaviiruse läbi põdenud.

Confido meditsiinikeskuse juhataja Kadi Lamboti kinnitusel valitseb elanike seas kiirtestide vastu väga suur huvi. "Juuni esimesel nädalal Confido kiirkliinikutes alanud testimise suhtes oli inimeste huvi nii suur, et 10 000 testiaega märgiti täis juba mõne päevaga," ütles doktor.

Juuni esimesel nädalal Confido kiirkliinikutes alanud testimise suhtes oli inimeste huvi nii suur, et 10 000 testiaega märgiti täis juba mõne päevaga.

Südameapteekides kasutatava SARS-CoV-2 antikehade kiirtestiga mõõdetakse IgM- ja IgG-tüüpi koroonaviiruse vastaste antikehade olemasolu ja proov võetakse näpuverest. Negatiivse tulemuse korral ei ole patsient ilmselt uue viirusega nakatanud, kuid positiivse näidu korral on suur tõenäosus, et inimene on mingil ajal koroonaviirust kandnud.

Kõik positiivse tulemuse saanud suunatakse täpsustavale testile, kus proov võetakse veeniverest.

Confido tegi juuni nelja nädalaga 5549 koroonaviiruse antikehade testi, mille käigus leiti IgG-tüüpi antikehi 25 inimesel ehk 0,45 protsendil testitutest.

Tasub teada

  • Kiirtestimise visiiditasu on viis eurot.
  • Kogutud andmeid kasutatakse pseudonüümistatult riigi- ja teadusasutustes.
  • Testi saab teha vaid broneeringu alusel, registreerides end Confido kodulehel.
Andmed: Confido meditsiinikeskus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles