Kas jalad põhjas või on kriis alles alanud?

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Jaan Pillesaar teenusmajanduse kojast hoiatab, et majanduskriis puudutab sügisel suuremat hulka ettevõtteid kui kevadel.
Jaan Pillesaar teenusmajanduse kojast hoiatab, et majanduskriis puudutab sügisel suuremat hulka ettevõtteid kui kevadel. Foto: Tairo Lutter

Just seda küsiti sel nädalal ümarlaual kolmelt Eesti majanduse eksperdilt, kel paluti hinnata riigi majanduse olukorda ja hakkamasaamist koroona­viirusest tingitud kriisis.

Eelkõige Eesti valitsuse toimetulekut kommenteerinud Eesti Panga endine president Ardo Hansson nimetas esimesena töötukassa tööturumeedet, mille kiiret toimimahakkamist ta kiitis. “Selle kaudu suudeti suunata raha täpselt sinna, kuhu vaja oli,” ütles Hansson. Tema hinnangul ei olnud kokkuvõttes tegemist ülikalli abinõuga ja olulisem on, et see pakkus tuge ettevõtjatele ja andis inimestele raha, kui seda enim vajati.

Teise tähtsa ja hea näitena tõi Hansson maksuameti mõistva ja paindliku suhtumise. Mis aga tema ­sõnutsi ei käivitunud nii nagu tarvis, on palju lahatud KredExi toetusabinõu ettevõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles