Galerii ⟩ Kriisiajal valitsusele abiks olnud pälvisid peaministrilt tänumedali

Pärnu Postimees
Copy

Peaminister Jüri Ratas tänas täna Tallinna botaanikaaias tänukontserdil eri elualade esindajaid, kes aitasid lahendada koroonaviirusest põhjustatud eriolukorda.

Peaminister andis tänumedali teiste seas Pärnu haiglale, ajalehele Pärnu Postimees ja omavalitsustelegi.

Ratas tänas kõnes tervishoiutöötajaid, teadlasi, päästeametnikke, politseinikke, kaitseväelasi ja kaitseliitlasi, terviseameti ja häirekeskuse töötajaid, ettevõtjaid, ametnikke, haridus- ja sotsiaaltöötajaid, diplomaate ja konsulaartöötajaid, ajakirjanikke ja meediatöötajaid, vabatahtlikke, kohalike omavalitsuste ja põhiseaduslike institutsioonide esindajaid ning kõiki Eesti inimesi.

Peaminister Jüri ratas andis tänumedali teiste seas ka ajalehe Pärnu Postimees toimetusele.
Peaminister Jüri ratas andis tänumedali teiste seas ka ajalehe Pärnu Postimees toimetusele. Foto: Erakogu

“Te kõik olete teeninud ära suure tänu ja tunnustuse. Teie töö ja panus ka kriisi kõige kriitilisemal ajal väärib siirast imetlust,” kõneles Ratas. “Kõigi eestimaalaste käitumine on olnud neil rasketel kuudel väga mõistlik. Mitte ükski piirang ega keeld ei töötaks, kui me neisse ei usuks ega nende järgi oma käitumist ei seaks.”

Ratase sõnutsi on nii ühiskond kui ka igaüks eraldi olnud raskes olukorras, kuid ühiselt on saadud hakkama.

“Me oleme seni tulnud toime ja saame võitu ka siis, kui viirus uue lainena tagasi tuleb, toetudes kogemustele ja teadmistele, kaitstes oma lähedasi, naabreid ja ametikaaslasi ning hoides tervet ühiskonda ja meie igapäevaelu,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles