Saarde vallajuhtide umbusaldamise vastu pandi püsti protestiaktsioon

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Saarde vallavanem Eiko Tammist.
Saarde vallavanem Eiko Tammist. Foto: Mailiis Ollino

Pärast kolmapäevast Saarde vallavolikogu erakorralist istungit, kus üheksa volinikku algatasid volikogu esimehe Kadri-Aija Viigi ja vallavanem Eiko Tammisti umbusaldamise, alustati leheküljel petitsioon.ee toetushäälte kogumist vallajuhtide toetuseks.

Vähem kui ööpäevaga on petitsioonile “Eiko ja Kadri-Aija toetuseks” antud üle 130 hääle, aktsioon kestab reedeni.

“On lubamatu, et Saarde vallavolikogu üheksa liiget teeb umbusaldusavalduse Saarde vallavanemale ja Saarde vallavolikogu esimehele puhtalt isikutevahelisest sobimatusest, tuues ohvriks Saarde valla arengu. Selle olukorraga on osaliselt pärsitud järgmisi samme Saarde valla arenguks,” seisab vallajuhte toetavas üleskutses. “Petitsiooni eesmärk on Saarde vallavolikogu liikmete tähelepanu juhtida sellele, kas nemad kui rahva hääle kandjad, esindades oma valijate huve, tõesti tegutsevad Saarde vallarahva soovivastaselt?”

Allkirjade kogumise idee üks algatajaid Indrek Tarkpea ütles, et tema arvates on vallajuhid on tööga igati hästi hakkama saanud ja umbusaldajad peavad inetuid võimumänge.

“Paremat vallavanemat kui Eiko Tammist pole minu silmad näinud. Ta teeb oma tööd südamega,” ütles Tarkpea. “Kui umbusaldajad tahavad piruka juurde saada, siis küpsetagu suurem pirukas.”

Saarde vallavolikogu esimees Kadri-Aija Viik.
Saarde vallavolikogu esimees Kadri-Aija Viik. Foto: Mailiis Ollino

Tammist ei teadnud, kes toetusaktsiooni algatas, kuid on tänulik, et vallaelanikud teda toetavad. “Mul on hea meel, et inimesed on südamega Saardes,” lausus ta.

Saarde vallavolikogu üheksa liiget heidavad kolmapäeval esitatud umbusaldusavalduses Tammistile ette, et vallavanem ei ole tekitanud usaldust ega ühtset arusaama Saarde valla arengu suhtes volikogu ja vallavalitsuse vahel. Volikogu esimees Kadri-Aija Viik pole umbusaldajate hinnangul suutnud luua ühtset arusaama valla arengust volikogu ja vallavalitsuse vahel.

Umbusaldusavaldusele andsid allkirja praegu opositsioonis valimisliidu Uus Saarde kõik viis esindajat, volikogu ainus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esindaja Margus Kukk, samuti võimuliitu kuuluva valimisliidu Koduvald liikmed Kalle Song, Peep Paimre ja Ülo Liblik.

Saarde vallavolikogus on 15 kohta.

Volikogu erakorraline istung, kus toimub umbusaldushääletus, tuleb kokku kutsuda kahe nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles