Lihaveisekasvatajad avasid Maria talu konverentsikeskuse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Pildil (vasakult) seltsi eelmine ­tegevjuht Aldo Vaan, juhatuse esimees Jane Mättik, tegevjuht Moonika Kuningas ja auliige Leino ­Vessart.
Pildil (vasakult) seltsi eelmine ­tegevjuht Aldo Vaan, juhatuse esimees Jane Mättik, tegevjuht Moonika Kuningas ja auliige Leino ­Vessart. Foto: Mailiis Ollino

Kõpu külas sobitub Maria talu läinud sajandi alguses ehitatud Lääne-Eesti tüüpi häärber sujuvalt kokku modernse konverentsikeskusega, kus avaürituse korraldas lihaveisekasvatajate selts, mis pidas seal üldkoosoleku ja tähistas 20 tegevusaastat.

“Valisime seltsi juubeliürituse koha selle esinduslikkuse järgi, aga eriti huvitav on see, et oleme Pärnu linnas,” tõdes haldusreformi tulemust silmas pidades Moonika Kuningas, kes on Eesti lihaveisekasvatajate seltsi tegevjuht.

Majandusaasta aruande kinnitamisele järgnesid ettekanded ja lihaveisekasvatajate seltsi juhatuse esimehe Jane Mättiku sõnade kohaselt oli pikalt juttu ammlehma toetusest, mida peaaegu ei ole alles jäänud, sest loomade arv on kunagise referentsaastaga võrreldes väga palju suurenenud ja lihaveisekasvatajad saavad piimalehmakasvatajatest 15 korda vähem toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles