Lääneranna tahab täita maa pakiautomaatidega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Lääneranna vallakeskuses Lihulas asub piirkonna ainus postkontor.
Lääneranna vallakeskuses Lihulas asub piirkonna ainus postkontor. Foto: Erakogu

Ligemale 1400 ruutkilomeetri suuruses Lääneranna vallas on plaanis täita tühik pakiautomaatidega, sest praegu asuvad Omniva kaubamärgi all tegutseva AS Eesti Posti ainsad automaadid vallakeskuses Lihulas. 5000 elaniku kohta on jäänud alles kolm postiasutust – need on vahelduva lahtiolekuajaga postkontor Lihulas ning postipunkt Virtsus ja Varblas.

Nüüd plaanib Lääneranna valla­valitsus muretseda AS Cleveronilt kümmekond pakiautomaati ja panna need kohtadesse, millele elanikud on viidanud ettepanekutes vallale, Eesti Postile ja Cleveronile.

“Mõte on paigaldada enamik automaate vallamaale, valla ehitiste, näiteks teeninduskeskuste, raamatukogude või külamajade juurde,” loetles Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets. “Tahame teha pakiteenuse maapiirkonnas märkimisväärselt kättesaadavamaks, sest selle vajalikkus sai kinnitust COVID-19 ajal, kui pakiteenuse maht suurenes, ja tuntavat vähenemist pole toimunud. Peale selle loob see ­lisavõimalused ettevõtlusele ja ette­võtjatele, kes saavad oma tooteid hõlpsamini klientidele edastada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles