Politseinikud tabasid Pärnus mitukümmend telefoni kasutanud autojuhti

Pärnu Postimees
Copy
Politsei kontrollis Pärnu kesklinnas, kas autojuhid kasutavad rooli keerates mobiiltelefoni või keskenduvad sõidule.
Politsei kontrollis Pärnu kesklinnas, kas autojuhid kasutavad rooli keerates mobiiltelefoni või keskenduvad sõidule. Foto: Mailiis Ollino

Esmaspäeval tabasid politseinikud Pärnus kõrvalise tegevuse kontrolli käigus üle 30 juhi, kes autosõidu ajal kasutasid telefoni.

Politseinikud uurisid Pärnu Kesklinna silla lähistel, kas autojuhid tegelevad kõrvaliste asjadega. Lääne prefektuuri patrulltalituse välijuhi Ivo Haava sõnade kohaselt tabati kolme tunniga 33 juhti, kes sõidu ajal näppisid telefoni.

“Kui politseinikud autojuhtidega vestlevad, siis nad üldiselt tunnistavad telefoni kasutamist, kuid sageli alahindavad selle halba mõju liiklusele keskendumisel. Tegelikult aga võib telefoni kasutamist või mis tahes muud tegevust roolis pidada võrreldavaks joobes juhtimisega,” selgitas välijuht Haav.

Haav rääkis, et kõrvaline tegevus hajutab juhi tähelepanu ega lase enam ümbritsevale täiel määral keskenduda. “Kaht asja korraga hästi teha on üldjuhul keeruline ja kui autojuht ei keskendu sõidule, vaid näpib sõidu ajal näiteks telefoni, väheneb tema tähelepanuvõime ja kasvab õnnetusse sattumise risk,” lausus Haav.

Ta lisas, et vajaduse korral tuleb telefonikõneks sobivas kohas peatus teha või kasutada vabakäesüsteemi.

Sõidu ajal telefoni kasutanud autojuhtide suhtes alustas politsei väärteomenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles