Aastaid kasvanud tööõnnetuste arv langes järsult

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Enim juhtus tööõnnetusi tööstuses. Pilt on illustratiivne.
Enim juhtus tööõnnetusi tööstuses. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Tööinspektsiooni statistika järgi langes 2019. aasta tööõnnetuste arv Pärnumaal ja Eestis märgatavalt. Pärnu maakonnas registreeriti 66, Eestis tuhatkond juhtu vähem.

Suur langus on inspektsiooni teabe ja välissuhete osakonna juhataja Kristel Plangi sõnul tingitud sellest, et 2019. aastast ei pea ametit enam igast töökohal juhtunud õnnetusest teavitama. Pisivigastusi enam ei kanta registrisse.

Plangi selgituse kohaselt peab tööandja ise küll endiselt uurima kõiki oma töökohas juhtunud õnnetusi, kuid tööinspektsioonile tuleb teada anda vaid sellistest, mille tõttu töötaja on saanud sellise tervisekahjustuse, et on pidanud jääma töövõimetuslehele.

Kuigi arvud on vähenenud, on tööõnnetuste arv endist viisi suur. “Iga numbri taga on inimene, kes on oma tööd tehes saanud vigastada,” märkis Plangi.

Juuli alguse seisuga oli Pärnumaal eelmise aasta kohta registreeritud 239 tööõnnetust. Nendest raskeid 69. Ühtegi surmaga lõppenud õnnetust mullu maakonnas ei juhtunud. Eestis oli tööõnnetusi 4273, 2018. aastal 5170.

Enim juhtus maakonnas õnnetusi endiselt puidutööstuses, järgnesid tekstiilitööstus ja metalltoodete valmistamine. Viimaste aastate lõikes võib õnnetuste kasvu täheldada ehitusel. Mullu 26 juhtu, tunamullu 20 ja 2017. aastal 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles