Paleepöörde lõppvaatus: Saarde volikogu kinnitas uue vallavalitsuse koosseisu

Pärnu Postimees
Copy
Abivallavanematena jätkavad Jaanus Männik ja Külli Karu, nende kõrval kolmandana aga Avo Tursk.
Abivallavanematena jätkavad Jaanus Männik ja Külli Karu, nende kõrval kolmandana aga Avo Tursk. Foto: Mailiis Ollino

Saarde vallavolikogu kinnitas eilsel istungil uue vallavalitsuse koosseisu ja valis volikogu aseesimehe.

Valla teatel sai volikogu uueks aseesimeheks Väino Lill 12 poolthäälega. Lille vastu hääli ei antud, kuid kaks volinikku jäid erapooletuks. Kinnitati vallavalitsuse liikmete arv, struktuur ja vallavalitsuse koosseis. Saarde vallavalitsusse kuuluvad peale vallavanem Andres Annasti abivallavanemad Jaanus Männik ja Külli Karu ning vallavalitsuse liige Avo Tursk.

Tegu on möödunud kuul alguse saanud võimupöörde haripunktiga. Juunis algatasid üheksa Saarde volikogu liiget erakorralisel istungil toonase vallavanema Eiko Tammisti ja volikogu esimehe Kadri-Aija Viigi umbusaldamise.

Umbusaldajad heitsid väljastpoolt valimisliite või erakondi ametisse nimetatud vallavanem Tammistile ette, et ta ei ole tekitanud usaldust ega volikogus ja vallavalitsuses ühtset arusaama Saarde valla arengust. Ka Viik polnud umbusaldajate hinnangul suutnud luua volikogus ja vallavalitsuses ühtset arusaama valla arengust.

Kuigi Tammist ja Viik polnud etteheidetega nõus, jõudis võimupööre juuli keskel siiski tulemuseni, mida üheksa Viigile ja Tammistile umbusalduse algatajat plaanisid: mõlemad vallajuhid hääletati erakorralisel istungil ametist priiks ja nende asemele valiti uue koalitsiooni esindajad. Volikogu esimehe kohale nimetati Kalle Song ja vallavanemaks Andres Annast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles