Omavalitsused saavad toetuse eest osta jäätmetakso ja kodudele kompostreid (1)

PP
Copy
Uue toetuse abil võiksid omavalitsused kodude tarbeks soetada kompostreidki. 
Uue toetuse abil võiksid omavalitsused kodude tarbeks soetada kompostreidki. Foto: Elmo Riig

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) jagab kohalikele omavalitsustele toetust, et nood saaksid arendada jäätmete liigiti kogumist ja teha selle inimestele senisest mugavamaks.

“Kõik see vähendab esmase toorme ammutamise ja töötlemisega seotud kasvuhoonegaaside heitkoguseid ja vähendab harjumuspärast jäätmete põletamist ja ladestamist,” rääkis keskkonnaminister Rene Kokk. “Loodame omavalitsuste abiga muuta inimeste tarbimis- ja jäätmete sorteerimise harjumusi ning luua lisandväärtust ressursside väärindamise kaudu.“

Toetust saab nii jäätmejaamade rajamiseks, laiendamiseks ja inventari soetamiseks kui sõidukite ning biojäätmete ringlussevõtuks vajaliku soetamiseks. Samuti saab toetust jäätmemajade ehituseks, kodukompostrite ja konteinerite ostuks.

KIKi toetuste ja teenuste osakonna juht Antti Tooming tõi näite, et omavalitsus võib toetusrahaga osta sõiduki, pakkumaks elanikele jäätmetakso teenust suurjäätmete transportimisel jäätmejaama. Nii ei satu need pahatahtlikult metsa või isetekkelistesse prügilatesse. Kui omavalitsuse territooriumil leidub piirkondi, kus biojäätmeid kokku koguda pole otstarbekas, siis sinna on mõeldud kodukompostrid.

Taotlusvooru eelarve on 1 400 000 eurot. Toetussumma on kuni 200 000 eurot ja maksimaalne toetuse määr 90 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles