Lugeja küsib: Miks käib Pärnus Ehitajate teel taas remont? (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Sel nädalal on Pärnus Ehitajate teel remont ja liiklus häiritud.
Sel nädalal on Pärnus Ehitajate teel remont ja liiklus häiritud. Foto: Kristo Niglas

Pärnu Postimehe poole pöördus linnakodanik, kes soovis teada, miks taas toimub Pärnus Ehitajate teel remont, kui samal teelõigul Raba tänava ristmikul alles mõni kuu tagasi teetöid tehti.

“Kas tegemist oli möödunud korral praaktööga? Kui jah, siis kes kannab kahju?” päris lugeja, kes iga päev sõidab sellel lõigul mitu korda bussiga. Praegune remont teeb bussil ajaraafikus püsimise keerukaks. 

Samuti soovis linlane teada, miks tehakse töid päevasel ajal, mitte näiteks öösel, kui see segaks vähem liiklust.

Maanteeameti Lääne teehoiu osakonna ehituse juhtinsener Sven Savi selgitas, et varem on Pärnus Ehitajate teel tehtud hädapäraseid töid enne katte taastusremonti, et oleksid tagatud teele kehtestatud seisundinõuded ja liiklejate ohutus.

“Käesoleval ajal toimuvate tööde puhul on tegemist tavapärase tee säilitusremondiga, mille eesmärk on taastada teekatte kvaliteet ja sõiduohutus,” teatas Savi.

Osa töid on kavandatud öisele ajale, aga vaid kohtadesse, kus on väga keerulised liiklustingimused ja muul viisil pole võimalik neid teha. “Öisel ajal ehitamine segab tee ääres elavaid kodanikke ja ehituskvaliteeti on raskem saavutada, kuna nähtavus on pimedal ajal kehvem. Ka töötegijale on öisel ajal töötamine ohtlikum halva nähtavuse tõttu,” põhjendas Savi.

Kuna igasugune tee-ehitus toob kaasa teatud kitsendusi, milleta ei ole kahjuks võimalik ohutult töid teha, palub Savi liiklejatelt mõistvat suhtumist, sest piirangud on ajutised.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles