NATO lahingugrupp kohtub linlastega

Meelis Kalme
, reporter
Copy
NATO lahingugrupp 2018. aastal Pärnus linnarahvaga kohtumas.
NATO lahingugrupp 2018. aastal Pärnus linnarahvaga kohtumas. Foto: NATO lahingugrupp Eestis

NATO liitlasväed korraldavad NATO Velo nimelise rattatuuri Eesti läänerannikul. Homme hommikul alustab Tartust Eesti, Briti ja Taani sõduritest ning ohvitseridest koosnev tiim üle 1000kilomeetrist rattasõitu.

Üritusega demonstreeritakse liitlasvägede ühtsust ja koostöövaimu, nagu ütles NATO lahingugrupi ülem Eestis kolonel Paul Clayton pressiteate vahendusel. “Boonusena on võimalus endale füüsilist katsumust pakkudes nautida kauneid Eesti maapiirkondi,” lausus ta.

Ringsõidu esimesel päeval alustab rattatiim tuuri pikima vahemaaga, vändates umbes 170 kilomeetrit Taaralinnast Pärnusse. Sealt suundub meeskond edasi Saaremaale ja seejärel Hiiumaale enne mandrile naasmist. Tiim sõidab läbi Tallinna kolmapäeval, 19. augustil enne tuuri lõppu Narvas reedel, 21. augustil.

Kogu ettevõtmise kestel korraldab NATO lahingugrupp kohtumisüritusi, mis langevad kokku rattatiimi saabumisega Tartusse, Pärnusse, Tallinna ja Narva. Sellal avaneb võimalus kohtuda lahingugrupi sõduritega, näha osaliselt nende varustust alates väiksematest relvadest kuni soomussõidukiteni ning NATO ja liitlaste suurendatud kohaloleku kohta Eestis rohkem teada saada.

Pärnus kohtuvad rattatiim ja liitlasvägede sõdurid linlastega Iseseisvuse väljakul umbes kella 17st, mil nad saabuvad, kella 20ni.

“Varustus ja raskerelvastus, mida Eestisse toome, on meie kaitserolli oluline osa,” ütles kolonel Clayton. “Kuid samavõrd oluline on see, et me tuleme avalikkuse ette ja kohtume Eesti inimestega ning anname oma parima, olemaks nende külalislahkuse ja toetuse väärilised.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles