Sütevaka pere tähistab kooli juubelit pidustustega

Laura Vadam
, kultuuriajakirjanik
Copy
Koolipere tähistab 30 aasta juubelit päev läbi vältavate üritustega.
Koolipere tähistab 30 aasta juubelit päev läbi vältavate üritustega. Foto: Mailiis Ollino

Tänavu 31. augustil möödub 30 aastat päevast, mil Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumile kui taasiseseisvunud Eesti esimesele erakoolile anti koolitusluba. Koolipere tähistab juubelit homme vastuvõtu, aktuse, rongkäigu, etenduse ja peoga.

Sel puhul tehakse lahti koolimaja uksed, klassiruumidesse lubatakse vilistlased, kes otsivad tuttavaid nurki ja pinke, oma nimegi, mis kooli lõpetades musta tindiga valgele seinale kanti.

Üle 20 aasta kooli juhtinud direktor Andres Laanemets tõdes tähtpäeva eel, et kuigi kokkutulek kestab alati vaid mõne tunni, saadab seda suur rõõm. “Väga paljudega, kellega tahaks, ei jõua rääkida. Aga inimesed taaskohtuvad ja see on igal juhul hästi positiivne,” rääkis koolipea.

Direktor Andres Laanemetsa sõnutsi saadab kokkutulekut taaskohtumise rõõm.
Direktor Andres Laanemetsa sõnutsi saadab kokkutulekut taaskohtumise rõõm. Foto: Mailiis Ollino/

Päeval palub direktor Ammende villa aeda kooli kunagised õpetajad, kooli aumärgi omanikud, sõpruskoolide ja linnavalitsuse esindajad ning teised kutsutud külalised.

Kell 18 toimub Brackmanni pargis aktus, mis meenutab Sütevaka koolialguse traditsiooni. Pargis süüdatakse Sütevaka tuli, mis tõrvikutega viiakse iga lennuni. Peale seda liigub koolipere rongkäiguga Endla teatrisse, kus kell 19 kantakse ette vilistlaste Marta ja Liisa Pulga lavastatud Sütevaka-aineline revüü.

“Seal ei peeta kõnesid. Minagi ei tea, milline see täpselt tuleb. Ootan huviga,” märkis Laanemets. Teada on, et õhtusel peol esineb teiste seas legendaarne Õpside Bänd.

Juubelipidustustel esineb õpetajatest koosnev Õpside Bänd.
Juubelipidustustel esineb õpetajatest koosnev Õpside Bänd. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles