President Kaljulaid töötab sügisel kaks nädalat Pärnumaal

Pärnu Postimees
Copy
Kevadel Pärnumaale virtuaalvisiidi teinud president Kersti Kaljulaid jätkab kahe aasta eest alguse saanud tava töötada sügisel püsivalt väljaspool Tallinna. Septembris saab kaheks nädalaks riigipea ametlikuks töökohaks suvepealinn.
Kevadel Pärnumaale virtuaalvisiidi teinud president Kersti Kaljulaid jätkab kahe aasta eest alguse saanud tava töötada sügisel püsivalt väljaspool Tallinna. Septembris saab kaheks nädalaks riigipea ametlikuks töökohaks suvepealinn. Foto: Presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid jätkab kahe aasta eest alguse saanud tava töötada sügisel püsivalt väljaspool Tallinna: 15.–25. septembril saab riigipea ametlikuks töökohaks Pärnu ja tegevus laotub üle kogu Pärnumaa.

„Kui riigipea kahe aasta eest esimest korda oma töökoha pikemaks perioodiks Kadriorust välja viis ja mitu nädalat Narvas töötas, tekitas see palju elevust. Aga sealt edasi on see olnud eri piirkondade ootus ja palju on uuritud, kas see traditsioon ikka jätkub, kas tullakse ka neile,” rääkis presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe.

Kui kahe aasta eest töötas riigipea Narvas ja Ida-Virumaal, mullu Räpinas ja laiemalt Kagu-Eestis, siis tänavu teeb ta tööd Pärnus, aga kindlasti jagub nende nädalate jooksul tegevust kogu Pärnumaale.

Pikemalt ühes piirkonnas töötamine annab ühelt poolt võimaluse tunnustada ja esile tõsta selle regiooni tublisid inimesi ja ettevõtteid. „Teisalt kolib nendeks nädalateks Kadriorust Pärnu kindlasti rida igapäevaseid riigipea tööülesandeid ja kohtumisi ning Pärnus toimub mõni tseremoonia, millest kõik pärnakad osa saavad,” avaldas Linnamäe.

Riigipea peatub Rannahotellis. Samuti töötavad sel ajal Pärnus need presidendi kantselei töötajad, kes on siinsete sündmuste ja kohtumistega vahetult seotud. Kümne päeva vältel on riigipeal kavas kohtuda kohaliku elu edendajatega, külastada ettevõtteid ja omavalitsusi, koole ja kodanikuühendusi ning riigiasutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles