Galerii: noored tähistasid suve lõppu koosviibimisega

Pärnu Postimees
Copy

Pärnu MoNo (mobiilne noorsootöö) noorsootöötajad korraldasid reedel tegemisi täis päeva nimega “Suvelõpu chillax”, et koos mõnusalt ja mõtestatult aega veeta ja suvi tasapisi ära saata. 

Eeskätt oli Pärnu rulapargi kõrval rohealal toimunud üritus mõeldud seitsme- kuni 26aastastele, kuid tegemistest said osa võtta teisedki huvilised. “Hästi tore, et päevast võtsid osa pere pisemad, lapsevanemad ja vanavanemadki. Sündmus õnnestus üle ootuste hästi ja meid külastas päeva jooksul ligi 150 inimest,” rõõmustas ürituse peakorraldaja, Pärnu MoNo eestvedaja, noorsootöötaja Triin Mäger.

Terve päeva vältel võis osaleda kahes ülimenukaks kujunenud töötoas, mille juures lookles kogu aeg järjekord.

Külastajad said töötoas Haabersti vaba aja keskuse noorsootöötaja Kevin Polli juhendamisel kujundada ja kanda riidest kotile või lõuendipaberile aerosoolvärvidega meelepärase pildi. Vahvaid kujundeid tehti ka isiklikele esemetele: riietest tõukeratasteni. Alaealiste puhul küsiti selleks lapsevanematelt enne luba. “Nüüd käib pool Pärnu skatepark’i poistest ringi kottidega, millel on roosa ananass,” tõi Poll esile kõige popimaks kujunenud pildi.

Alkoholita kokteilide ehk mokteilide õpitoas valmistati Laura Jõe juhendamisel maitsvaid jooke. Jõele kuulub baar Väljas. Peale baaripidaja ameti töötab ta õpetajana ja tegeleb noortega ühingus Eesti 4H. “Noorte silmad särasid maitsvaid tervislikke mokteile valmistades ja mekkides. Nad mõistsid, et apetiitseid instagramilikke pilte saab teha ka alkoholivabade jookidega, ja leidsid, et vägev on olla ja pidu saab pidada täiesti kainena, mis on ju igati eeskujulik mõtteviis,” lausus Mäger.

Need, kes tegevusest ära väsisid, said külili visata mõnnalas ehk tekkide, lamamistoolide ja patjadega sisustatud alas. Veel sai mängida kaarte, seltskonna- ja pallimänge. Võimalus oli võita nänni, süüa näkse ja avaldada oma supervõime. Samuti jagati noorteinfot Pärnu MoNo, Pärnumaa noorte tugila programmi ja Pärnu noorte vabaajakeskuse tegemiste kohta. Tegevus ja töötoad olid osalejatele tasuta tänu haridus- ja noorteameti toetusabinõule.

Pärnu MoNo kuulub MTÜ Pärnu Noorte Vabaajakeskuse alla ja alustas tegevust 2019. aasta sügisel. MoNo peamine eesmärk on arendada noorte sotsiaalseid oskusi. MoNo noorsootöötajad kohtuvad noortega väljaspool noortekeskust avalikes kohtades linnaruumis, just seal, kus noortel on harjumuspärane ja mugav olla. Liikuvad noorsootöötajad suhtlevad noortega internetiski. Pärnu MoNo toimimist toetab linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles