Uues ujulas läksid lahti koolilaste ujumistunnid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Raja ujulas alustati ujumistundidega.
Raja ujulas alustati ujumistundidega. Foto: Lilli Tölp

Täna algasid Pärnu Raja ujulas algklassiõpilaste ujumistunnid. Pärnu spordikooli hallatavas ujulas saavad õpet suvepealinna kõigi üldhariduskoolide 2. ja 3. klasside õpilased, keda on kokku 1252.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Anu Villmanni teatel sõidutavad juba möödunud kooliaastast Pärnu üldhariduskoolide õpilasi ujumistundi linnavalitsuse tellitud bussid. Algklassilapsed käivad ujumas tuleva aasta 9. juunini.

Nädala eest avatud ujulas on laste ujumisõppeks mitu basseini, mis võimaldavad korraldada tunde korraga nii Raja lasteaia mudilastele kui kooliõpilastele.

Lasteaialaste päralt on 3×7 meetri pikkune bassein, aga ujulas on veel kaheksa rajaga 25meetrine põhibassein (sügavus 135–185 sentimeetrit), kuue rajaga 16meetrine eelbassein (sügavus 75–120 sentimeetrit), 2,7 meetrit pikk ja 1,6 meetrit lai ristkülikukujuline mullivann, 1,6×2,2meetrine külmaveevann ja saunad.

Pärnu spordikooli direktori Tiit Aasma sõnutsi saab ujumistundides mitme basseini vahel lapsi kenasti hajutada, ilma et nad üksteist segaks. “Ujumisõppe paremaks elluviimiseks on klassid omakorda väiksematesse gruppidesse jaotatud, igaühes kaheksa-üheksa last,” selgitas Aasma.

Algklasside ujumistunnid toimuvad argipäeviti 8–14 ning lõunast kuni kella 19ni teevad basseinides trenni spordikooli õpilased. Linnavalitsuse teatel ei hõiva ujumistunnid ja -trennid koolipäevadel kogu ujulat: vähemalt kaks põhibasseini rada on külastajatele alati vabad. Varahommikul ja õhtul ning nädalavahetustel (kui ei toimu võistlusi või ringitegevust) on üldjuhul kõik basseinid täies mahus külastajate päralt.

Ujulas korraldatakse tunde täiskasvanutelegi ja tulevikus võib alustada beebide ujumisring.

Sinasõprust veega tasubki spordikooli direktori sõnul harjutada maast madalast. “Lapse saab spordikooli ujumistrenni tuua juba kuueaastasena,” sõnas Aasma.

Pärnakad on spordikooli direktori kinnitusel vast avatud linnaujula juba üles leidnud ja huvilisi tuleb päev-päevalt juurde.

“Inimesed kiidavad, et meie basseinivesi on väga mõnus ja kloorilõhna ei ole peaaegu tundagi. Professionaalidki on meie ujulat kiitnud: nad on öelnud, et meil on tehnoloogiliselt Eesti kõige moodsam ujula. Ma ise toon esile selle, et meie ujula 25meetrine kaheksa rajaga bassein on Eestis alles kolmas omataoline, aga kõige uuem,” ütles Aasma.

Peale treeningute ja tundide hakkavad uues ujulas toimuma ujumisvõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles