Timmkanalis paranevad lõheliste elutingimused

Copy
Timmkanali kogupikkuseks loeti vanasti 27 kilomeetrit Ura jõest Rannametsa jõe suudmeni meres, kuid ametlikult on see 9,5 kilomeetrit Ura jõe ja Rannametsa jõe vahel – osa sellest parandatakse.
Timmkanali kogupikkuseks loeti vanasti 27 kilomeetrit Ura jõest Rannametsa jõe suudmeni meres, kuid ametlikult on see 9,5 kilomeetrit Ura jõe ja Rannametsa jõe vahel – osa sellest parandatakse. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaamet kavatseb Häädemeeste vallas Ura jõge ja Saarde vallas Rannametsa jõge ühendava Timmkanali muuta lõhelistele sõbralikumaks kaladele varjekohtade lisamise, koelmualade laiendamise ja nende kvaliteedi parandamise teel.

Timmkanali rajasid Rannametsa kandi talumehed 162 aastat tagasi Häädemeeste kroonumõisa rentniku Voldemar Timmi juhtimisel palkide parvetamiseks.

Keskkonnaameti vee-elustiku spetsialisti Märt Kesküla sõnul on selliste veekogude sagedased probleemid veekogu ühetaolisus ning kehvad kude- ja varjetingimused kaladele. “Projektiga loodetakse veekogu muuta looduslähedasemaks ja kaladele paremaks kudepaigaks,” lausus Kesküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles