Liu külla ei rajata päikeseparki

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavolikogu tõmbas Solar Light OÜ plaanile Liu rannakülas päikesepark püsti panna pidurit.
Pärnu linnavolikogu tõmbas Solar Light OÜ plaanile Liu rannakülas päikesepark püsti panna pidurit. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavolikogu jättis algatamata detailplaneeringu, millega sooviti rannaküla keskel reserveeritud elamumaale rajada päikesepark.

Eelmise aasta novembris esitas Solar Light OÜ Pärnu linnavalitsusele taotluse muuta Liu kinnistu osaliselt tootmismaaks, kus ligi kolmel hektaril asuks päikeseelektrijaam. Üldplaneeringuga on Liu kinnistu reserveeritud elamumaaks, kuhu võib rajada ühepere-, paariselamuid või ridamaju.

Jaanuaris teatas umbes pool Liu küla elanikest, et nad ei poolda tiheasustusalale päikeseelektrijaama rajamist. Ka Pärnu maakonnaplaneeringus seisab, et võimalusel tuleks päikeseparke püstitada väheväärtuslikele või kasutusest väljalangenud aladele, näiteks endistesse tööstusparkidesse või laudakompleksidesse.

Mais toimunud Audru osavallakogu koosolekul, kus osalesid Solar Light ja Liu kogukonna esindajad, kuulati ära planeeringu algatamise poolt- ja vastuargumendid. Osavallakogu otsustas mitte toetada päikeseelektrijaama detailplaneeringu algatamist.

Rahandusministeerium leidis, et omavalitsus peaks elektri tootmiseks leidma sobivamaid paiku väljaspool tiheasustusalasid ja üldplaneeringus määratud elamumaa külakeskustes peaks jääma elamute ehitamiseks. Samal seisukohal oli linnavalitsus, soovitades volikogul detailplaneering algatamata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles