Pärnu Lastepargis ehitakse taas helkuripuu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Mida paremini oled liikluses pimedal ajal nähtav, seda turvalisemalt kulgeb tee sihtkohta.
Mida paremini oled liikluses pimedal ajal nähtav, seda turvalisemalt kulgeb tee sihtkohta. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus jätkub pimedate sügisilmade saabudes iga-aastane helkuripuu ehtimise tava ja helkurid riputatakse Lastepargi männi külge juba homme.

2015. aastal suvepealinnast alguse saanud ja nüüdseks üle-eestiliseks kasvanud helkuriaktsiooniga pööratakse tähelepanu ohutule liiklemisele ja tuletatakse meelde helkuri kandmise vajalikkust. On ju pimedal ajal jalakäijale kohustuslik helkurit kanda nii valgustatud kui valgustamata teel.

Lastepargi helkuripuule riputavad elupäästvad kaitsevahendid Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja Tre Raadio esindajad esmaspäeval pool tundi pärast keskpäeva.

Varasematel kordadel kutsusid helkuripuu projekti eestvedajad kogukondi ja asutusi ehtima oma piirkonna helkuripuid täpselt ühel ja samal ajal, kuid tänavu kestab väikeste elupäästjate puude külge riputamine pikemat aega.

Helkuripuu aktsiooni korraldajate teatel võimaldab pikemale perioodile hajutatud ehtimine tõmmata pimedal ajal ohutult liiklemisele rohkem tähelepanu.

“Sel korral ootame kõiki huvilisi kaunistama oma helkuripuud või -puid 9. oktoobrini. Iga kogukond hangib helkurid, valib oma piirkonnast välja sobiva ning ehib siis selle üheskoos ära. Palume aktsiooniga kaasatulijail registreerida oma helkuripuu(de) aadress või asukoht, et saaksime ülevaate, kui palju ja millistes kohtades üle Eesti helkuripuid asub,” selgitab üle-eestilise helkuripuu projekti eestvedaja, Tre Raadio saatejuht ja toimetaja Regina Jaakson.

Täpsemat infot leiate Facebooki Helkuripuu lehelt.

Helkuripuude endi mõte on jäänud samaks: kel elupäästja üle, saab selle puule riputada. Kel see puudu, saab puult võtta ja end pimedal ajal nähtavaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles