Häirekeskus kaasab infotelefoni 1247 priitahtlikke

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Järgmisel aastal kolib häirekeskuse Pärnu osakond valmivasse sisejulgeoleku ühishoonesse.
Järgmisel aastal kolib häirekeskuse Pärnu osakond valmivasse sisejulgeoleku ühishoonesse. Foto: Vladislav Musakko/Postimees Grupp AS/

Eile algas häirekeskuse riigiinfo telefoni 1247 värbamiskampaania, et kriisiajaks leida 300 priitahtlikku kõnedele vastajat Pärnus, Jõhvis, Tartus ja Tallinnas.

See vabatahtlik töö tähendab ööpäevaringset tasuta riiklikult kinnitatud info pakkumist ootamatutes ja keerulistes olukordades, kui inimeste infovajadus kasvab massiliselt.

“Häirekeskuse vabatahtlikuna saab inimene olla esimene abistaja ja raskel hetkel inimestele toeks,” ütles häirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela ja selgitas, et infotelefon 1247 loodi eriolukorra ajal, kui infovajadus oli äärmiselt suur ja sellele vastamiseks võeti appi priitahtlikke.

“See oli imetlusväärne, kuidas Eesti inimesed olid kriisis valmis üksteist aitama ja tahtsid teha päriselt head. Loodame, et leiame selliseid inimesi ka nüüd,” ütles Alvela.

Häirekeskus on võtnud üheks eesmärgiks riigi ja kodanike koostööd tihendada, et inimesi rohkem aidata ja mõista, kus vajatakse kõige rohkem abi. Infotelefon 1247 on üks kanalitest, kus riik saab oma kodanikele hõlpsamalt kogu aeg kättesaadav olla.

“Meie kogemus kriisiajal näitas, et pärast vabatahtliku töö lõppu soovis mitu inimest häirekeskusega püsivalt liituda ja on nüüd osa meie igapäevasest meeskonnast,” rõõmustas Alvela.

See oli imetlusväärne, kuidas Eesti inimesed olid kriisis valmis üksteist aitama ja tahtsid teha päriselt head.

Kätlin Alvela

Vabatahtlikuks saamise tingimused on keskharidus, eesti ja vene keele oskus, kasuks tulevad muud võõrkeeled. Samuti on oluline, et priitahtlik oleks avatud, empaatiline ja kohusetundlik.

Häirekeskuse kommunikatsiooniosakonna juhataja Sigrid Karu sõnul saavad kandidaadid esmalt paaritunnise teooriakoolituse ja edaspidi tehakse praktikapäevi mentori juhendamisel juba kõnetraadil. Priitahtlik töö ei ole tasustatud, ent inimesel on vaba voli otsustada, kas tal on vajaduse tekkides võimalik appi rutata. Karu jutu järgi sobib töö neile, kes tunnevad rõõmu ja rahulolu teiste inimeste abistamisest.

Tuleva aasta jaanipäeva paiku kolib häirekeskuse Pärnu osakond tuttuude majja A. H. Tammsaare puiesteele. See aga ei tähenda, et suvepealinnas vastatakse vaid kohaliku maakonna päringutele – kõned tulevad üle riigi.

Ankeet vabatahtlikuks saamiseks on võimalik täita häirekeskuse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles