Vaadake, milliseid ideid esitati ettevõtliku pärnaka konkursile

Karl Hütt
, reporter
Copy
Eelmisel aastal võitis konkursi pärnakas Gerlika Ree hariva mängu “Mateemik” eest.
Eelmisel aastal võitis konkursi pärnakas Gerlika Ree hariva mängu “Mateemik” eest. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Üle-eestilise ettevõtlusnädala ja üheksandat korda toimuva ettevõtliku pärnaka konkursi raames toimub Pärnus Garage48 arendusnädalavahetus, kus homme õhtuks selguvad parimad.

Tänavu esitati konkursile mitu huvitavat ideed ja võitjat ootab 1000eurone tootearenduse toetus. Võitja liigub otse Ajujahi võistluse 100 parema hulka ja saab oma äriideega edasi töötada Pärnumaa ettevõtlusinkubaatoris.

Eelmisel aastal võitis konkursi Gerlika Ree hariva mängu “Mateemiku” eest, mis aitab nii kodus kui koolis korrutustabelit õppida.

Konkursil osalevad ideed

  1. Pilveplatvorm taimekasvatajale-agronoomile, kes kasvatab oma saadusi peamiselt müügiks. Platvormi eesmärk on võimaldada kasvatajal reaalajas jälgida taime juurekeskkonna näitajaid (vee-, väetisesisaldus ja temperatuur) ning kujundada optimaalne kastmis- ja väetusstrateegia, arvestades taimede vajadusi.
  2. Sädelevad, eri värvi ja kujuga päikesepaneelid kui infokandjad. Disainpäikesepaneelid (suur)linnadesse, hoonete külgedele ja katustele pöörlevad kuubikud. Kuubikud kuvavad eri kujundeid ja sümbolid peaksid edasi andma infot, näiteks reklaami, ja nõudma vähe energiat. Prototüüp tahetakse luua Pärnusse, et selle näidise abil müüa toodet edasi suurlinnadesse.
  3. Sünnipäevalapse või pulmapaari kalender kui emotsionaalne lugu sõnas ja pildis.
  4. Linnadevahelise sõidu jagamise teenus. Võimalusega leida sobiv transport ka mitme etapi kaupa. Näiteks Pärnu–Tartu sõidu saaks planeerida kahe, Pärnu–Viljandi ja Viljandi–Tartu lõiguna.
  5. Infosüsteem, et viia kokku ruumiotsija ja -pakkuja. Pakkuja (näiteks spordisaali, kultuuri-, peo-, klassi- või tantsuruumi rendileandja) saab infosüsteemis hallata oma ruumide ajakava. Kui ruumipakkujal on juba olemas tarkvara, milles ta infot haldab, saab seda siinse süsteemiga ühendada. Mõte seisneb selles, et otsija leiaks vaba ruumi kiiresti, ilma et peaks pakkujatega ühendust võtma.
  6. Plasti alternatiiv. Idee põhineb taaskasutusel ja biolagunevusel, nimelt tahetakse luua alternatiiv plastpakenditele ja tuua see Eesti turule.
  7. Sisekujunduselement TuhatSõna – raamat pildis. Klient valib oma lemmikraamatu ning raamatu teksti sisse disainitakse tema pilt. Raamitud pildile jääb kogu raamatu tekst.
  8. Platvorm, mis koondab inimesi ja ettevõtteid. Selleks soovitakse koostada iganädalasi või -kuiseid toodete (kütus, toit, energeetika) suurhankeid. Ühtse suure kogukonnana on kõigil võimalus säästa.
  9. Pärnu loomelinnak.
  10. Automaatsed hoiukapid Pärnu randa.
  11. Teeninduskabiin e-Gate võimaldab isikutuvastusvahendite kaudu mugavalt tuvastada avalikke ja finantsteenuseid. Lahendus aitaks pakkuda teenuseid seal, kus pakkujat ennast pole kohal, et leevendada ääremaastumise probleemi.
Andmed: ettevõtliku pärnaka konkurss
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles