Nakatunud õpilase tõttu on kutsekool osaliselt distantsõppel

Kati Saagim
Copy
Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane andis positiivse koroonaproovi.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane andis positiivse koroonaproovi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Möödunud nädalal teavitas terviseamet Pärnumaa kutsehariduskeskust (PKHK) koka eriala õpilasest, kes oli nakatunud koroonaviirusega.

Kooli turundusjuhi Eda Amuri sõnutsi käis kõnealune õpilane viimati koolis nädal aega varem. “Seega, otsest ohtu ega kokkupuudet kaasõpilastega ei olnud tal juba alates 15. oktoobrist,” tõdes turundusjuht, kellele ei ole teada, millal ja kellelt õpilane viiruse sai.

Niipea kui koolile laekus koroonapositiivse info, saadeti koju kogu õpperühm ja need õpetajad, kes nakatunule olid otsekontaktis tunde andnud.

Kutsekool oli täielikult distantsõppel 23. ja 24. oktoobril. Õppehoone desinfitseeriti.

“Tänasest jätkub tavapärane õppetöö,” kinnitas Amur, kelle teatel  kokanduse õpperühm ja kolm õpetajat jäävad terviseameti korraldusel siiski 30. oktoobrini distantsõppele. Tegemist on esimese kursuse õpilastega, kes koolitoiduga kokku ei puutunud ja õppehoones kasutasid vaid kahte klassiruumi.

Pärnumaal jälgib terviseamet praegu 19 nakatunut, kellest 18 elavad Pärnu linnas.

Rahvastikuregistri andmetel laekus möödunud ööpäeval enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus tuvastati 12 inimesel. Ida-Virumaale lisandus kolm nakatunut ja Pärnu- ja Võrumaale mõlemasse üks. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 41,08.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles