Pärnumaale lisandus kaks pärgviiruse kandjat, haiglaravi vajab kolm inimest

Pärnu Postimees
Copy
Koroonaviiruse teste tehti eile Eestis 1517.
Koroonaviiruse teste tehti eile Eestis 1517. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1517 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 101 tulemus osutus positiivseks. Pärnumaa elanikest lisandus kaks pärgviiruse kandjat.

Pärnumaa üks nakatunutest tõi viiruse Taanist ja teine sai nakkuse töökontakti kaudu. Lääne regionaalosakonna vaatluse all on Pärnumaal ligi 160 lähikontaktset inimest, haigestunuid on 31 ja Pärnu haiglas ravil on kolm inimest, kellest üks Pärnumaalt.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus viirus tuvastati 67 inimesel. Ida-Virumaale lisandus üheksa, Hiiumaale kolm ja Tartumaale kolm nakatunut. Pärnu- ja Lääne-Virumaale tuli juurde kaks, Järva-, Jõgeva- ja Raplamaale üks. Tosinal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht: harilikult on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 56,81.

Tänahommikuse seisuga viibib Eesti haiglates 40 koroonapatsienti, juhitaval hingamisel on neist kolm. Tervenenud on 3747 inimest.

Eestis on tehtud üle 259 000 esmase testi, nendest 4771 ehk 1,8 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonaviiruse testide täpsemat statistikat näeb SIIT.

Valitsus lühendas nii piiriületusjärgse liikumisvabaduse piirangu kui ka koroonaviirusega nakatunu lähikontaktse karantiini kestust 14-lt kümne päevani. Lähikontaktsel tuleb karantiini lühendamiseks teha kõige varem kümnendal päeval koroonaviiruse test, mille tulemus peab olema negatiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles